Coneix la Comunitat Valenciana

Són molts els factors que conformen la Comunitat Valenciana com una de les regions no solament espanyoles, sinó europees, més atractives. A més de ser un espai idoni per visitar o residir, també ho és per a treballar.

club-nautico-alicante-Imagen-Costa-Blanca-org

Ubicació & Clima

Una de les característiques principals que converteixen la Comunitat Valenciana en la candidata perfecta per al desenvolupament de l’economia digital i tecnològica és la seua ubicació. La Comunitat brinda una oportunitat perfecta perquè les empreses la consideren com un punt estratègic del territori espanyol i la Unió Europea i així poder expandir la seua activitat econòmica, no solament en l’arc sud Mediterrani i resta de països d’Europa, sinó també com a plataforma d’entrada al mercat hispanoparlant.
L’entorn físic té un paper fonamental en la seua elevada qualitat de vida. La Comunitat Valenciana gaudeix d’un clima molt agradable al llarg de tot l’any, amb una temperatura mitjana de 18ºC, més de 300 dies assolellats i hiverns molt suaus, gràcies a l’acció del Mar Mediterrani. La seua gastronomia, basada en la Dieta Mediterrània, inclou una àmplia varietat de productes naturals entre els quals destaca, davant d’altres regions d’Espanya, pels seus arrossos, productes de l’horta i peixos i marisc de badia.

Economia

La Comunitat Valenciana compta amb 12 universitats, en les quals es formen els millors professionals d’un ampli rang d’especialitats. Els campus universitaris comparteixen espai amb escoles de negocis, centres de formació, startups i empreses consolidades, formant el talent estable, afavorint les inversions i desenvolupant la tecnologia. D’altra banda, l’Educació Infantil i Secundària de la Comunitat Valenciana ofereixen més de 30 col·legis internacionals.
El teixit industrial valencià destaca per la gran diversificació sectorial de les seues empreses, amb una economia oberta i una clara orientació als mercats internacionals.
Alacant és la 4ª província espanyola en PIB, amb més d’un 20% de població de procedència internacional. La ciutat d’Alacant és, a més, seu europea de l’EUIPO, l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea.

universidad de alicante UA
Tren AVE alicante

TRANSPORT

Les connexions des de la Comunitat Valenciana i cap a ella presenten múltiples combinacions de transport, convertint la seua disposició en un factor molt positiu per a la instal·lació d’empreses. Accessible a través de terra, mar i aire, presta una gran facilitat de desplaçament, tant de persones com de mercaderies.
L’aeroport d’Alacant ocupa un dels primers llocs en el rànquing d’aeroports nacionals, albergant més de 40 aerolínies amb 124 connexions directes. El tràfic ferroviari és un altre dels punts forts de les connexions, disposant de trens d’Alta Velocitat que connecten Alacant i València amb les principals ciutats espanyoles.

Turisme Comunitat Valenciana