• La presentació del VIE es desenvoluparà amb format híbrid a les 11:30h. en el Saló de Cristall de l’Edifici 1 i estarà dirigida especialment a representants d’empreses i startups de l’ecosistema tech

Alacant, 07 de setembre de 2022.- Districte Digital Comunitat Valenciana acull el pròxim 13 de setembre la presentació de la plataforma de l’Ecosistema Innovador Valencià (Valencian Innovative Ecosystem -VIE). Es tracta d’una eina que integra informació clau del conjunt dels agents de l’àmbit emprenedor, tecnològic i d’innovació de la Comunitat Valenciana.

Desenvolupat en la plataforma Dealroom, –referent mundial en plataformes d’ecosistemes interconnectats–, aquesta iniciativa suposa el treball conjunt i la coordinació dels agents més rellevants de l’ecosistema innovador valencià: parcs científics i tecnològics, CEEIs, REDIT, associacions tecnològiques com AlicanTEC, Startup València i Xarxatec, FEMPA, València Activa i el propi Districte Digital, entre altres.

El VIE constitueix un entorn col·laboratiu, una base de dades inclusiva i d’accés obert, que brinda la imatge més detallada del sector tecnològic de la Comunitat Valenciana.

Dealroom s’està convertint en una plataforma paneuropea construïda per a recolzar ecosistemes amb dades i intel·ligència de gran valor. Aquesta eina forma en conjunt una xarxa interconnectada, que permet als seus membres beneficiar-se mútuament en termes de dades i de coneixement, la qual cosa la converteix en una xarxa col·laborativa d’ecosistemes locals.

A més de catalogar cada startup, la base de dades també està dissenyada per a fer costat als fundadors i startups en cada etapa del seu viatge de creixement. D’aquesta manera, les empreses poden obtenir una visibilitat important dins de l’ecosistema de startups global, i per descomptat de la Comunitat Valenciana, dins de l’entorn del DV.

A més, és de gran utilitat per a posar en contacte a les empreses amb els possibles inversors més rellevants, en funció dels patrons d’inversió geogràfics, sectorials i temporals.

El programa de l’esdeveniment, que tindrà caràcter híbrid, arrancarà a les 11:30h. amb la benvinguda als assistents per part d’Antonio Rodes, director general de SPTCV, seguida d’una presentació sobre les característiques i utilitat de la plataforma. A continuació, s’obrirà una taula redona en la qual intervindran representants de part dels agents de l’ecosistema que estan col·laborant a conformar la plataforma, i conclourà amb la clausura de l’esdeveniment per part de Sonia Tirado, directora general d’innovació.

Per a tancar la jornada es realitzarà un cafè-networking.

Per a ampliar informació i registrar-se en l’esdeveniment, consultar l’apartat agenda en la pàgina Web de Districte Digital