• Aquest repte està impulsat per la Generalitat a través de la Conselleria d’Innovació i Districte Digital, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia i Innsomnia

Alacant, dimarts 9 d’agost de 2022.– El repte d’innovació oberta Districte e-Health, impulsat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Innovació i Districte Digital, ha complit amb èxit les seues primeres fases de desenvolupament i ja ha entrat en l’última etapa, que contempla la instal·lació de cinc startups en les instal·lacions vinculades a l’hub tecnològic en el municipi de Gandia, per a la realització de les proves de concepte i la culminació de les seues estratègies de negoci.

Per a això, Districte e-Health compta amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, en un repte que impulsa l’acceleradora Innsomnia,  empresa encarregada de gestionar el programa d’innovació oberta.  Aquesta iniciativa, llançada al juliol de l’any passat, té l’objectiu d’atraure talent i generar solucions intel·ligents especialment dissenyades per a empreses, corporates i administracions del sector sanitari de la Comunitat Valenciana.

Les empreses seleccionades per Districte e-Health per a implantar-se a Gandia, i a les quals se sumaran altres més en un futur són:

  • Movsa: és una empresa dedicada a la tecnologia artificial de Machine Learning i IoT i 5G, per a la millora i optimització de l’atenció primària, així com per a transformació digital del sector salut. Funciona a més com una plataforma de comunicació, monitoratge i col·laboració per als treballadors de la salut, permetent alleugerir la seua càrrega de treball.
  • Legit.Health:  utilitza tecnologia d’intel·ligència artificial i visió artificial per a ajudar als dermatòlegs a través d’un control detallat i objectiu en el procés de diagnòstic i seguiment de la pell.
  • Nvdo: és una plataforma de gestió d’entitats esportives i de monitoratge, que permet la gestió d’usuaris i equips, de notificacions, el seguiment i control d’activitat física i dades fisiològiques i l’elaboració d’informes dinàmics, entre altres aspectes.
  • Tucuvi: ha desenvolupat una infermera virtual amb veu basada en intel·ligència artificial, Lola. És capaç de monitorar l’estat de salut dels pacients parlant amb ells mitjançant trucades de telèfon. Sense instal·lar dispositius, wifi o apps, simplement per telèfon, arriba d’aquesta manera a totes les llars.
  • Trabem Health: és una plataforma per a clíniques sanitàries que permet realitzar una gestió completa d’un centre mèdic i, a més, automatitza moltes de les tasques diàries, com l’assignació de crides i el registre d’entrada i eixida del personal, entre altres aspectes.