• L’II Fòrum Internacional ‘Ciutats i turisme sostenible 5.0’es desenvoluparà des de demà dia 15 al 17 de juny en les instal·lacions de l’hub mediterrani.

 

Alacant, dimarts 14 de juny de 2022.- La plataforma Connect Clean, en col·laboració amb Districte Digital Comunitat Valenciana, organitza l‘II Fòrum Internacional ‘Ciutats i turisme sostenible 5.0’ des de demà dimecres dia 15 al 17 de juny. Aquest esdeveniment tindrà format híbrid i reunirà una cuidada selecció d’experts en transformació sostenible, grans corporacions i administracions públiques, que comptaran les seues experiències d’èxit, tant dins com fora de les nostres fronteres.

Així, al llarg dels tres dies d’activitat tindran lloc entrevistes en directe, es presentaran més de 60 projectes que requereixen solucions i hi haurà agendes B2B, networking i workshops. Amb aquesta trobada es dóna continuïtat a un fòrum que l’any passat va celebrar amb èxit la seua primera edició, amb més de 600 seguidors online, 120 projectes presentats per institucions públiques, i 468 reunions B2B (presencial i online).

A través de testimoniatges d’empreses, l’intercanvi d’experiències a nivell internacional i opinions d’experts, aquesta trobada serà una oportunitat per a reunir actors públics i privats que tenen una visió sistèmica de la ciutat del demà, capaç d’inspirar amb les millors iniciatives i projectar-se en el futur de la transformació urbana.

PROCEDÈNCIA

En l’àmbit nacional, participaran representants d’empreses i entitats dels governs de Navarra, Andalusia, Comunitat Valenciana, País Basc, Illes Balears, les Diputacions d’Alacant, València, Barcelona, Segòvia, Girona, Teruel els Ajuntaments de Madrid, Bilbao, Màlaga, Alacant, Elx, Tenerife, Ciudad Real, Motril, Reus i Vila-seca, La Nucia, i la comarca del Camp de Túria, Castelldefels, Gata de Gorgos, entre altres municipis.

Procedents de fora de les nostres fronteres, aquest II Fòrum comptarà amb representants d’empreses, corporates, institucions i startups de Finlàndia, Àustria, França, (París. Occitània i Nîmes) Portugal, Bèlgica, Colòmbia, Mèxic, Egipte, Holanda i Mauritània.

L’activa col·laboració de la Cambra Franc-espanyola amb l’esdeveniment, ha propiciat també la participació d’empreses com Agbar, ENVAC, Iberdrola o Siemens que reforcen amb la seua participació la seua orientació cap a la sostenibilitat, així com Veolia, Lacroix, ESRI, Seeders Capital, FOQUM OpZaim, Smart To People, IoTsens, Aresar M, Easymile, Pickurheel, ANEN yHovering Solutions, entre altres.

Enguany s’abordaran 8 grans reptes centrats en:

  • Mobilitat, Transport i Logística
  • Energia, Clima i Medi Ambient
  • Educació, Salut i Esport
  • Control del Risc, Seguretat
  • Ciutadà, Inclusió, Cultura i Patrimoni
  • Turisme, Tecnologia i Noves Destinacions
  • Infraestructura i Manteniment
  • Habitatges, Barris, Ciutat i Àrea Metropolitana

PROGRAMA:

La primera jornada, l’Start Up Day, estarà dedicada demà a la presentació (pitch) de les startups més destacades dels Reptes d’Innovació Oberta de Districte Digital i de l’ecosistema d’innovació tecnològica aplicada a la sostenibilitat. A més, es duran a terme reunions de Speed networking de les startups amb corporates i institucions, i es finalitzarà el matí amb un còctel de networking i reunions B2B.

La inauguració oficial del fòrum el dijous 16 comptarà amb Francesc Colomer, secretari Autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana; Manuel Villar, tinent Alcalde d’Alacant, així com Sandrine Gil, CEO plataforma Connect Clean organitzadora del fòrum i Antonio Rodes, director general en SPTCV.

A més, els dies 16 i 17 comptaran amb 6 monogràfiques amb taules redones amb experts en temes rellevants com: la Construcció i renovació dels centres urbans; Canvis Climàtics i Descarbonització; Innovació i Turisme; Economia Circular; Esport, Inclusió, Sostenibilitat, així com Mobilitat i Vehicles connectats.

Sandrine Gil ha avançat que “durant aquests 3 dies en la part presencial, les empreses tindran les seues entrevistes B2B amb les institucions per a intercanviar, acostar les seues postures i sobretot construir el present i futur quant a sostenibilitat”.

Per part seua, Antonio Rodes, ha posat en valor la importància d’aquest fòrum que “posa en contacte a l’oferta d’innovació amb la demanda d’innovació”. “Això és precisament el que també està fent Districte Digital, que és produir transferència d’innovació i de coneixement digital a l’economia real”, ha apuntat Rodes.