La Comunitat Valenciana s’ha posicionat com un referent en el mapa europeu de la innovació. En part, es deu al treball capdavanter que estan realitzant moltes de les empreses i startups vinculades a Districte Digital, el seu jove hub tecnològic.

L’hub Comunitat Valenciana Districte Digital va ser creat en 2018 pel Govern de la Generalitat, a través del seu Departament d’Innovació. En tan sols tres anys ja ha aconseguit reunir 450 empreses, startups i entitats tecnològiques repartides per tota la Comunitat Valenciana.

Són empreses dedicades al desenvolupament de tecnologia i innovació instal·lades en l’hub, o vinculades al projecte com Partner o Collaborator, moltes d’elles exemples reals d’èxit en els seus sectors. Alguns dels casos d’èxit presents en aquest ecosistema són PSD Space, Avamed Synergy i Bit2Me.

Fent història en la indústria espacial

Parlar d’una empresa líder en el seu sector és parlar de PLD Space.  Aquesta empresa, col·laboradora de Districte Digital, està fent història en la indústria espacial amb el desenvolupament del primer motor coet alimentat amb querosè i oxigen líquid (KeroLOX) a Europa.

Actualment compta amb l’habilitació per a vol espacial, així com amb les estructures, aviònica i tot el necessari per al llançament dels seus dos coets, el suborbital MIURA 1 i l’orbital MIURA 5.

Durant aquests últims 10 anys, la companyia ha rebut més de 45 milions d’euros d’inversió. A més, ha format a un equip de més de 80 professionals de primer nivell en diferents camps de la ciència, la tecnologia i l’empresa.

L’objectiu de la companyia és facilitar l’accés a l’espai per a tots mitjançant la generació de xicotets coets reutilitzables que permeten un servei més ràpid, segur i econòmicament viable. Aquests vehicles de llançament situaran a Espanya entre el reduït nombre de països amb capacitat per a enviar amb èxit xicotets satèl·lits a l’espai.

Innovació d’avantguarda en equips mèdics

Avamed Synergy  és una consultora de salut instal·lada en Districte Digital, referent nacional en planificació quirúrgica i transferència d’investigació dins del sector. Gràcies al treball del seu departament específic d’I+D, lidera projectes d’innovació en equipament mèdic, nous processos, així com en aplicacions quirúrgiques i desenvolupament tecnològic.

Un dels seus últims i més destacats projectes és Fluxus, un entorn virtual de IA i 3D on l’equip mèdic disposa d’una eina única d’anàlisi, gestió i predicció, entre altres funcionalitats. De manera pionera, aquesta aplicació estableix les bases per a fusionar objectes virtuals, –en 2D o 3D–, amb el món real, a través de Realitat Augmentada o Mixta.

Líder en el sector de les criptomonedas

Una altra de les empreses Partner que han posat a Districte Digital en el mapa tecnològic nacional és  Bit2Me. Aquesta plataforma és líder en el sector de les criptomonedas a Espanya, amb una Suite de serveis que incorpora més de 20 solucions per a comprar, vendre i gestionar monedes virtuals i euros.

Compta amb una plantilla en constant creixement formada per 140 professionals del sector.  També disposa d’una cartera de clients particulars, professionals i empreses en més de 100 països.

Bit2Me va llançar a la fi de setembre de 2021 una ICO a través de B2M, –el seu token d’utilitat propi–, amb la qual va aconseguir recaptar 17,5 milions d’euros en menys de tres minuts, xifra rècord per volum i temps d’adquisició, i més de 40K titulars de B2M.

Tecnologia feta a la Comunitat Valenciana

Districte Digital, l’hub tecnològic valencià, ofereix a les seues empreses un entorn i serveis diferenciats que els permeten desenvolupar tot el seu potencial. A més, atrau talent i promou l’intercanvi de coneixement tecnològic i digital entre les empreses i la resta d’actors implicats en el projecte.

Per això, l’hub organitza una àmplia agenda d’esdeveniments, plans de col·laboració i desenvolupament, fons d’inversió i altres eines per a crear una xarxa tecnològica capaç de donar resposta a la demanda actual d’innovació.

“En Districte Digital generem oportunitats de negoci per a les empreses tecnològiques del nostre territori. Interconnectem l’oferta i la demanda d’innovació a nivell internacional”, remarca el director general de Districte Digital, Antonio Rodes.