Districte Digital Comunitat Valenciana organitza el Demo Day del Programa d’Innovació Oberta Districte e-Health, en una jornada que es desenvoluparà el pròxim 5 d’abril a Gandia i en la qual les startups participants en aquest repte presentaran les seues solucions intel·ligents per a la selecció dels projectes guanyadors. L’esdeveniment està coorganitzat amb l’acceleradora Innsomnia i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia.

Aquest programa és una iniciativa de l’hub tecnològic Districte Digital Comunitat Valenciana, que té per objectiu atraure talent emprenedor i crear un ecosistema d’innovació en col·laboració públic-privada a la Comunitat Valenciana a través de programes d’innovació oberta basats en startups.

Districte e-Health està conformat per les següents cinc línies d’actuació per a oferir solucions digitals a les àrees de salut considerades estratègiques per al sector sanitari:

  • Millora i optimització de l’atenció primària;
  • Prevenció sanitària;
  • Col·lectius vulnerables;
  • Transformació digital del sector salut;
  • Engagement i experiència del pacient.

Startups de procedència internacional

A data de tancament del procés de selecció de talent, el passat 28 de febrer, aquest repte global de Salut havia aconseguit atraure un total de 118 sol·licituds de startups especialitzades amb solucions e-Health. Més del 30% d’elles són signatures d’àmbit internacional, procedents de més de 15 països diferents, principalment d’Alemanya i Finlàndia.

Moltes de les solucions que plantegen aquestes startups són transversals a diverses de les línies d’actuació plantejades, un terç d’elles per a l’execució de processos del repte de transformació digital del sector salut, un 23% dirigides a la prevenció sanitària, mentre que la resta de línies han tingut una participació equitativa d’un 15% cadascun.

Al llarg de la jornada del dia 5 d’abril, es realitzarà l’avaluació final i selecció de les startups més concordes amb les necessitats del sector sanitari. El següent pas serà la realització de proves de concepte en entitats de la Comunitat Valenciana, en funció dels cinc reptes definits en la convocatòria.