La col·laboració España-Finlàndia, un avantatge competitiu davant el món

És necessari que les empreses espanyoles i finlandeses aprofiten les sinergies de col·laboració en matèria de sostenibilitat energètica i tecnològica, i traguen avantatge de totes l’aliances que els permeten ampliar la seua activitat i nous mercats en el marc de la Unió Europea.
Aquesta és una de les principals conclusions de la trobada de líders empresarials Finlàndia-Espanya, organitzat aquest dimarts per Districte Digital Comunitat Valenciana i Trailmaker.

En aquest fòrum, que va comptar amb la benvinguda del CEO de Districte Digital Antonio Rodes, van participar líders empresarials Finlàndia i representants de diverses corporates espanyoles instal·lades tant a Madrid com a les regions de l’Arc Mediterrani, per a abordar noves oportunitats de negoci.

Entre les empreses espanyoles van ser presents els representants del Grup Suez; Gellify; Nunsys; Applus; Grup Soledad; Asseco; Ciutat de les Arts; Vectalia; Regió de Múrcia; Asociacion Murciana d’Empreses de Tecnologia (*Timur); Cambra de Comerç Francesa; Banc Sabadell, Sterk i International Consulting Partenariat.

Per part de les empreses finlandeses van ser presents representants i CEOs de les següents companyies: Metsäliitto, Aalto EiR; Taaleri Oyj Inversor, Hartwall Capital, Ficolo, Boing, Rej-Design ETR, Komia, Citec y Trailmaker.

La sessió va comptar amb una presentació entorn de ‘Business Transformation is accelerating in Europe – how to face the change’, a càrrec de Lasse Rouhiainen, expert internacional en IA i màrqueting digital, i una taula redona sobre ‘Seizing the opportunities of Business Transformation’. En ella van prendre part Taavi Heikkilä. Ex Chairman and CEO of SOK (Finlàndia); Juhani Elomaa, chairman of the Board Taaleri (Finlàndia); Guillermo Mas, Open Innovation d’AGBAR; José Antonio Pinilla, president de Asseco Spain Group (Espanya) i Roberto Milan, director comercial general en NUNSYS (Espanya).

En aquest debat es va posar sobre la taula la incidència que la pandèmia per coronavirus i l’actual conflicte bèl·lic obert entre Rússia i Ucraïna estan tenint sobre l’activitat empresarial de les empreses de tots dos països, amb pujades dels costos energètics sense precedents, i com la tecnologia i la innovació estan cridades a ajudar el teixit empresarial a afrontar els problemes d’aquest nou escenari.