Una delegació de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la UE ha visitat aquest dijous les instal·lacions de l’hub per a conèixer de primera mà el projecte tecnològi

Alacant, dijous 10 de febrer de 2022.-Districte Digital Comunitat Valenciana, l’hub impulsat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Innovació, i l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), amb seu a Alacant, s’han reunit hui amb l’objectiu d’impulsar accions que afavorisquen l’enfortiment del teixit productiu tecnològic del nostre territori i la participació mútua en les seues respectives agendes d’esdeveniments de transferència tecnològica.

Amb aquest motiu, una delegació de l’EUIPO ha visitat aquest dijous a la seu central de l’hub tecnològic en Agua Amarga, per a fer un recorregut per les instal·lacions i mantenir una reunió de treball que ha resultat “molt productiva” per a totes dues parts.

En aquesta trobada, per part de Districte Digital han participat el director general de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) i CEO de Districte Digital, Antonio Rodes, i l’adjunt de direcció de la SPTCV Rufino Selva, així com el coordinador de Districte Digital Ezequiel Sánchez i la directora de Comunicació de Districte Digital, Mayte Vañó.

Per part de l’EUIPO ha pres part una delegació composta per representants dels departaments de Recursos Humans, Acadèmia i Transformació Digital.

Antonio Rodes ha destacat “la importància estratègica que té per a Districte Digital estrènyer llaços de col·laboració amb l’EUIPO”, un organisme que, en l’actualitat “és el primer demandant d’innovació de tota la Comunitat Valenciana, amb un pressupost anual de 60 milions d’euros per a contractacions externes en matèria de tecnologia, 120 sistemes informàtics i un total de 59 proveïdors externs en aquest camp”.

TAULA DE TREBALL

Així, tots dos equips han pogut conèixer els detalls dels projectes de l’EUIPO i de Districte Digital, especialment en els camps de formació, demanda d’innovació i captació de talent, entre altres, i han acordat crear una taula de treball per a concretar i emprendre accions conjuntes que permeten aprofitar les sinergies d’interès comú per als dos organismes.

L’equip de Districte Digital ha donat detall dels programes d’Innovació Oberta que estan en curs i del projecte de Districte Talent, així com de les agendes d’esdeveniments de transferència tecnològica i les accions de formació que es desenvolupen en l’hub.

Sobre aquest tema, Antonio Rodes ha destacat el “gran potencial” de les possibles iniciatives que sorgisquen d’aquesta aliança, vinculades als projectes d’innovació de l’EUIPO, l’àmplia agenda formativa que l’Oficina Europea desenvolupa, la labor del seu grup de treball Technology Watch – que monitora les novetats en matèria d’innovació i tecnologia per a la seua possible implementació en l’EUIPO – i del seu centre de dades, considerat un dels més importants a Espanya.

“També ens ha semblat molt interessant el programa internacional de Beques de l’EUIPO, que cada any atrau a un centenar de joves professionals que, després de les seues pràctiques, passen a formar part de l’anomenat ‘Talent Bank’ com a mà d’obra qualificada, i del qual podrien beneficiar-se les nostres empreses tecnològiques a la recerca de professionals”, ha afegit Rodes.