• Han participat una trentena d’empreses tecnològiques de l’hub, al costat de la Cambra de Comerç, les universitats UA i UMH, la Direcció General d’FP i altres entitats.

Alacant, dijous 2 de desembre de 2021.- La I Fira d’Ocupació de Districte Digital, organitzada en col·laboració amb la Cambra de Comerç d’Alacant i la Direcció General de Formació Professional, s’ha saldat aquest dijous amb un èxit ple d’assistència i la participació activa d’empreses, el Centre d’Ús de la Universitat d’Alacant (UA) i l’Observatori Ocupacional de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) i dels prop de 400 assistents, principalment joves demandants de treball, estudiants i treballadors del sector tech a la recerca de noves oportunitats.

Aquesta trobada forma part de l’estratègia de treball que la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de Districte Digital, duu a terme per a implementar mesures que faciliten la formació i l’accés al mercat laboral tecnològic. Per això, aquesta trobada ha sigut dissenyat per a impulsar la confluència entre l’oferta i la demanda de mà d’obra qualificada en el nostre territori.

La fira d’ocupació s’ha configurat com un esdeveniment molt dinàmic, que comptava, a més del propi espai destinat als estands de les empreses oferents d’ocupació,  amb diferents sales en els quals s’han impartit simultàniament tallers i xarrades, així com un espai destinat a speed-dating, reunions o entrevistes per a un primer contacte entre empreses i possibles candidats.

La jornada ha arrancat a les 9.30 hores en el Saló de Cristall de l’Edifici 1 de Districte Digital, on el grup dels assistents registrats a través de la Cambra de Comerç han tingut l’oportunitat d’escoltar la conferència oferida per Fabián Villena ‘Actitud per a l’ocupació: descobreix un món d’oportunitats’.

A continuació, i després de l’arribada de més de 200 alumnes procedents de diversos instituts de la província, s’ha dut a terme una xarrada sobre ‘Formació professional, un lloc on les empreses troben talent’, a càrrec d’Elvira Quiles, directora del CIDA, i del coordinador de l’Equip de prospecció d’Alacant.

L’empresa Infojobs ha presentat posteriorment una interessant intervenció sobre ‘Com desenvolupar el teu perfil digital a l’hora de cercar treball?’, i finalment s’ha celebrat una taula redona sobre ‘Oportunitats d’ocupació en el sector E-sports i Gaming’.

Paral·lelament, s’han anat celebrant tallers i xarrades d’interès per a l’alumnat, amb l’objectiu d’orientar-los en el seu accés al món laboral. Andrés Karp, CEO&fundador de l’empresa Dinamic Brain, ha abordat la temàtica de la ‘Creativitat en la cerca d’Ocupació’; mentre que Virginia González, Manager en Accenture especialitzada en projectes Low-Code, ha parlat sobre el Futur del Low Code. Francisco Palomino Benito, expert en DevOps en la signatura AVANADE, ha fet una xerrada sobre ‘la Realitat del DevOps’, i l’empresa Laberit ha oferit un taller tècnic per a ensenyar als perfils informàtics a elaborar el seu currículum.

El programa d’activitats també ha comptat amb diverses xarrades englobades en la temàtica de l’obtenció i tractament de dades en l’empresa. Manuel Díaz de l’empresa Inycom iniciava aquest apartat amb una xarrada sobre la importància de les dades; Antonio Soto, director de Data de Verne Tech, s’ha centrat en com iniciar-se com a científic de dades amb Power BI; Fran Zaplana, desenvolupador de producte i negoci de Teralco ha abordat el camp de les ‘Companyies Data Driven i la presa de decisions basades en fets; i Aarón Molés, Desenvolupador Pavabit, ha parlat sobre ‘Metodologies Àgils: Scrum’.

La Cambra de Comerç ha oferit un taller sobre l’ús de les Xarxes Socials per a la cerca d’ocupació, i ha aprofitat per a presentar la seua Borsa d’Ocupació i Talent.

EMPRESES DE REFERÈNCIA EN EL SECTOR

Un dels factors que ha contribuït a l’èxit de la Fira d’Ocupació ha sigut el cartell d’empreses tecnològiques integrades en Districte Digital que han participat, amb les quals els joves han pogut interactuar, lliurar el seu currículum i conèixer de primera mà les tendències i necessitats actuals del mercat laboral tech.

En total han sigut prop d’una trentena de companyies de referència en el sector, com ara Accenture, Adequasys; Aire Networks; Avanade; Branch Creation; DinamicBrain; Dodit; Ecommaster; Facephi; FUNDAE; Grup ATU; Grup Soledad; Harmonic; Huawei; Inycom; Laberit; MINSAIT (Indra); NTT Data; Ofimare; Orizon; PavaBits; Solitium; SopraSteria; Teralco Group; Upicus i Verne. A més, intervindran altres entitats com COCEMFE Hub Diversitat i Infojobs, així com Pactemcv (Xarxa de pactes i acords territorials per a la creació d’ocupació a la Comunitat Valenciana) i l’ACTEI Pacte Territorial per l’Ocupació Alancantí

Amb aquesta iniciativa, Districte Digital avança en el seu objectiu de consolidar un dens teixit productiu tech que permeta atraure i retenir al talent procedent tant de la Comunitat com de fora de les nostres fronteres.

En el cas concret de Formació Professional, Districte Digital s’ha posicionat com el nexe d’unió i col·laboració amb les empreses tecnològiques, per a aconseguir una FP dual encara més especialitzada, arribant quasi a la formació ad hoc per a adaptar-se a les necessitats de talent de les empreses de forma personalitzada, i que les pròpies empreses puguen participar en la preparació i especialització dels alumnes i alumnes des de l’inici del seu accés a la formació.