Alacant, dimarts 28 de setembre de 2021.-L’equip directiu de Districte Digital Comunitat Valenciana, encapçalat per la seua CEO Antonio Rodes, ha mantingut avui una reunió de treball amb la secretària autonòmica d’Universitats, Carmen Bevià, el director General de Formació Professional, Manuel Gomicia, i el director del Projecte Fundació ValgrAI Vicente Botti, així com una selecció d’empreses tecnològiques  de referència en el sector per a potenciar l’atracció de talent tech i facilitar l’ocupabilitat dels estudiants a l’entorn de la nova economia.

Aquesta reunió és fruit d’un treball continuat de l’equip responsable d’atracció de talent en Districte Digital i els responsables de recursos humans de les principals empreses tecnològiques de la Comunitat Valenciana, que es duu a terme des dels inicis de la creació de l’hub tecnològic, a la fi del 2018. Les empreses participants, així com l’equip de Districte Digital, conformen la taula de seguiment, per a continuar treballant a implementar mesures que faciliten la formació i l’accés al mercat laboral tecnològic.

Durant la trobada, s’ha plantejat a les empreses els diferents programes que desenvolupen les Conselleries d’Educació, –en l’àmbit de la Formació Professional i del Centre d’Innovació Digital Avançat de la Comunitat Valenciana (CIDA)–, i d’Universitats a la Comunitat Valenciana. Les empreses tecnològiques representades en la reunió, referents en el sector i amb gran demanda de talent digital, han pogut així mateix plantejar les necessitats de mà d’obra qualificada que registra el sector.

En aquest sentit, es treballa ja en l’organització d’una nova fira d’ocupació que aglutine l’oferta de Formació Professional, universitats, empreses, les Cambres de Comerç i centres formatius d’àmbit privat per a impulsar la confluència entre l’oferta i la demanda necessària. S’ha acordat també l’especial atenció a la lluita contra la bretxa de gènere que existeix en aquest sector, augmentant la presència de la dona en la formació i posterior incorporació al món laboral tech.

En el cas concret de Formació Professional, Districte Digital es revela com el nexe d’unió i col·laboració amb les empreses tecnològiques, per a aconseguir una FP dual encara més especialitzada, arribant quasi a la formació ad hoc per a adaptar-se a les necessitats de personal de les empreses de forma personalitzada, i que les pròpies empreses puguen participar en la preparació i especialització dels alumnes des de l’inici del seu accés a la formació.