El l Fòrum Internacional ‘Territoris i turisme sostenible 5.0’ es desenvoluparà en format híbrid del 16 al 18 de juny en les instal·lacions de l’hub mediterrani

Alacant, dimarts 15 de juny de 2021.- Districte Digital Comunitat Valenciana i la plataforma Connect Clean convertiran des de demà dimecres i fins al divendres 18 de juny Alacant en epicentre de debat sobre la innovació tecnològica aplicada a la sostenibilitat en l‘I Foro Internacional ‘Territorios y turismo sostenible 5.0’ .

La fundadora de la plataforma internacional de sostenibilitat i innovació Connect Clean, Sandrine Gil, i el director general de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) i CEO de Districte Digital Antonio Rodes, han presentat aquesta dimarts en roda de premsa els detalls d’aquest esdeveniment.

El l Fòrum Internacional ‘Territoris i turisme sostenible 5.0’ reunirà d’aquesta manera en les instal·lacions de Districte Digital a Alacant a prop de 90 institucions públiques i corporacions franceses, finlandeses i espanyoles de primer ordre, que plantejaran al voltant de 120 reptes tecnològics per als quals es necessiten solucions d’innovació.

Així, una cuidada selecció d’experts en transformació sostenible, comptaran les seues experiències d’èxit en les seues signatures i ciutats de referència, tant dins de les nostres fronteres com en territori francès i finlandès.

Durant aquests 3 dies en la part presencial, les empreses tindran les seues entrevistes B2B amb les institucions per a intercanviar, acostar les seues postures i sobretot construir el present i futur quant a sostenibilitat”, ha explicat Sandrine Gil. Sobre aquest tema, ha indicat també que aquesta trobada naix amb la vocació de tenir continuïtat en pròximes edicions, i per a això, Connect Clean s’ha proposat “fer d’Alacant punt de trobada de la sostenibilitat i la tecnologia”.

Per part seua, Antonio Rodes, ha ressaltat que la plataforma Connect Clean “el que està fent és posar en contacte a l’oferta d’innovació amb la demanda d’innovació. Per a això, s’ha fet una gran crida a les corporacions públiques i a les empreses privades perquè pogueren presentar el seu reptes i necessitats d’innovació, i al mateix temps fer que empreses i startups presenten solucions d’innovació possibles davant aquests reptes”.

Això és precisament el que també està fent Districte Digital, que és produir transferència d’innovació i de coneixement digital a l’economia real. I per això aquest esdeveniment suposa un exercici explosiu en aquest sentit, donada la quantitat i les empreses de primer nivell que participaran”, ha afegit el director general de Districte Digital.

Participants de primer ordre

La qualitat de les empreses, startups i clústers, així com administracions públiques que prendran part ja constitueix tot un èxit de convocatòria en aquesta trobada, que garantirà l’intercanvi experiències d’èxit de primer ordre. Entre els participants es troben representants del Ministeri de Transició Ecològica, de l’Hub Tourisme París, de la ciutat de Bordeus, Tolosa, Dijon, del French Tech Aix-en-Provence, així com de l’Agència per a les Ciutats i Territoris Mediterranis Sostenibles (AVITEM).

Per part d’entitats públiques espanyoles, la trobada comptarà amb la participació de representants i tècnics de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, a més de Madrid, Còrdova, Sevilla, Granada, Màlaga, Burgos Valladolid, Barcelona, Toledo, Huelva, Vitòria, Logronyo, Navarra, Gran Canària, Zaragoza, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), entre altres destinacions.

El programa contempla un total de 53 ponències sobre els reptes en matèria de territoris i el turisme sostenible emmarcats sota el paraigua dels següents 10 reptes: Mobilitat i transport; Infraestructures i manteniments; Energia, clima i medi ambient; Turisme amb Nous models de destinacions i Tecnologia i turisme; Ciutats/territoris i polígons industrials; Habitatges, Patrimonis, Barris i interactuación ciutadana; Inclusió i cultura i així com Control de risc i seguretat.

Les entitats i empreses interessades poden consultar el programa i registrar-se gratuïtament per a seguir la trobada online en el següent enllaç: https://connectclean.es/sostenibilidad5-0/, *Una vegada registrats, han de crear el seu compte i han d’activar el seu perfil per a poder assistir de manera telemàtica.

Si vols veure la roda de premsa de presentació oferida avui per Antonio Rodes i Sandrine Gil, pots trobar-la en el següent enllaç:  https://distritodigitalcv.es/calendario/foro-ciudades-y-turismo-sostenible-5-0/