40 estudiants i egressats de la Universitat d’Alacant (UA) han participat aquest dimarts 25 de maig en el Programa Odisea-Districte Digital: <<Emprenedors d’avui i demà>>, que hem organitzat al costat del Centre d’Ús de la Universitat d’Alacant.

Els participants han conegut de primera mà el funcionament de les  empreses de nostre hub, com son Odyssey Roboyics, DODIT, SPADRONE, Avamed Sinergy i Focus 360º. Aquesta visita emmarcada en el  Programa Odissea-Districte Digital els ha oferit l’oportunitat d’aprendre de sistemes d’empresa reeixits i conèixer el teixit empresarial d’Alacant a traves de casos reals, pràctics i d’actualitat.

Taula redonda sobre Programari u Robótica, amb representants de les empreses Focus 360º, Zoon Suite i Adequasys.

Desenvolupament de la Jornada

L’activitat s’ha organizat en dos grups d’alumnes que han visitat totes les empreses i conegut als seus responsables, en espais adaptats a capacitat Covid i amb totes les mesures de seguretat.

El colofó a la jornada ha reunit a tots els participants en un plenari final en el Saló de Cristall, en el qual s’ha desenvolupat una càpsula formativa i un debat amb els professionals de les empreses que han participat en la iniciativa.

La vicerectora d’Estudiants i Ocupació, Rosario Ferrer, ha destacat la utilitat d’aquesta mena d’iniciatives i ha assegurat que “es tracta d’una experiència única que pot suposar un considerable avantatge en el teu camí cap a la inserció laboral”.

Per part seua, el director general de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, ha destacat la importància que té la formació per a atendre les necessitats de mà d’obra qualificada en el sector de l’economia digital, i ha recordat que precisament una e les línies `principals de treball de Districte Digital és l’atracció i retenció de talent i de projectes d’innovació en el nostre territori.

Clausura de la jornada, a càrrec de Rufino Selva, adjunt a Direcció de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) i Sergio Soriano, director del Secretariat d’Ocupacció de la UA.

Programa de la Jornada

10:00 Recepció alumnes en l’Edifici 2 DDCV.

10:15  Visita a DoDit .

10:35  Visita Avamed .

11:00 Visita a Spadrone .

11:30 Visita a Odyssey Robotics .

12:00 Taula redonda Programari i Robòtica. Amb representants de Focus 360º, Zoon Suite i Adequasys. 

12.30 Conferència: “ Com generar idees d’Èxit”, per Santiago Ambit, responsable d’Operacions y Diversificació de Districte Digital.

12:50 Tancament Institucional. A càrrec de Sergio Soriano, Director de Secretariat d’Ocupació i Suport a l’Estudiant i Rufino Selva, adjunt a Direccó Gneneral de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana.