• Aquest dilluns 17 de maig, en un fòrum inaugurat per la vicepresidenta segona i ministra d’Assumptes Econòmics del Govern d’Espanya, Nadia Calviño.

Alacant, dissabte 15 de maig de 2021.-Districte Digital Comunitat Valenciana participa aquest pròxim dilluns 17 de maig en la trobada Navarra Digital Territory, on exposarà la seua trajectòria al llarg de les seues tres primers anys de vida i presentarà el seu model de desenvolupament com a experiència d’èxit a l’entorn dels hubs tecnològics europeus.

Així, la Comunitat Foral de Navarra ha apostat per créixer i atraure teixit empresarial tecnològic i infraestructures de la nova economia, i per a això vol conèixer de primera mà els avanços i casos d’èxit d’altres territoris, entre ells Districte Digital Comunitat Valenciana.

Aquesta jornada arrancarà a les 10.00 hores des del Navarresa Arena, amb motiu de el Dia Mundial d’Internet. Comptarà amb la presència de la vicepresidenta segona i ministra d’Assumptes Econòmics del Govern d’Espanya, Nadia Calviño, en l’obertura de la jornada i amb la presidenta de Navarra, Maria Chivite, en la clausura de l’acte.

En aquest sentit, la directora de Comunicació de Districte Digital, Mayte Vañó, detallarà els primers passos d’aquest hub mediterrani, un projecte impulsat pel govern de la Generalitat Valenciana què va nàixer amb l’objectiu de crear un hub tecnològic a la Comunitat Valenciana, que suposara un canvi en el model econòmic, amb focus en la innovació i les noves tecnologies.

En els seus a penes tres anys de vida, Districte Digital ha aconseguit afermar els seus objectius, comptant en l’actualitat amb 270 empreses i entitats tecnològiques adherides, i un posicionament a nivell europeu.

Sobre aquest tema, cal destacar que l’estratègia de l’hub mediterrani ha consistit en tres fases: una primera d’atracció d’empreses tecnològiques de fora de la Comunitat Valenciana, posant especial focus en el nord d’Europa (en només un any es van instal·lar en Districte Digital 80 empreses, un 40% d’elles de procedència internacional), una segona fase orientada a sumar al projecte a les empreses tecnològiques amb seu en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana.

“Ara estem immersos en una tercera fase, de generació de projectes i programes d’innovació oberta que permeten el desenvolupament i creixement de l’hub”, avança Mayte Vañó.

Programa del ‘Navarra Digital Territory’

 10:00h. Apertura: Nadia Calviño, vicepresidenta segunda y ministra de Asuntos Económicos y Transformación Digital.

10:10h. Construyendo una Navarra interconectada. Conversación entre Izaskun Goñi, directora general de Política de Empresa, Proyección Internacional y Trabajo y Guzmán Garmendia, director general de Telecomunicaciones y Digitalización

10:30h. Polo de innovación digital DIH IRIS. Mikel Irujo, consejero de Desarrollo Económico y Empresarial del Gobierno de Navarra

10:45h. Empathy: Caso de Escala y crecimiento de las estrategias de Producto Digital en Gijón, José Lueje, CFO de Empathy Presenta: Pilar Irigoien, directora gerente de Sodena

11:00h. Polos de atracción tecnológica. Experiencias regionales ejemplares:

  • Anett Numa, adviser de e-Estonia (exposición telemática).
  • Lourdes Cruz, directora de marketing en Parque Tecnológico de Andalucía – Málaga TechPark.
  • Mayte Vañó Sempere, directora de comunicación en Distrito Digital Comunitat Valenciana.
  • Wim De Kinderen, programme director Brainport Eindhoven.

Moderan: Mar González, directora gerente de Tracasa Instrumental e Iñaki Pinillos, director gerente de Nasertic.

11:45h. La Aventura Navarra de la Transformación Digital, Juan Cruz Cigudosa, consejero de Universidad, Innovación y Transformación Digital del Gobierno de Navarra.

12:00h. Clausura: María Chivite, presidenta del Gobierno de Navarra.

Programa del ‘Navarra Digital Territory’

10:00h. Obertura: Nadia Calviño, vicepresidenta segona i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

10:10hConstruint una Navarra interconnectada. Conversa entre Izaskun Goñi, directora general de Política d’Empresa, Projecció Internacional i Treball i Guzmán Garmendia, director general de Telecomunicacions i Digitalització

10:30h. Polo d’innovació digital DIH IRIS. Mikel Irujo, conseller de Desenvolupament Econòmic i Empresarial del Govern de Navarra

10:45h. Empathy: Cas d’Escala i creixement de les estratègies de Producte Digital a Gijón, José Lueje, CFO d’Empathy Presenta: Pilar Irigoien, directora gerent de Sodena

11:00h. Pols d’atracció tecnològica. Experiències regionals exemplars:

  • Anett Numa, adviser de e-Estònia (exposició telemàtica).
  • Lourdes Cruz, directora de màrqueting en Parc Tecnològic d’Andalusia – Màlaga TechPark.
  • Mayte Vañó Sempere, directora de comunicació en Districte Digital Comunitat Valenciana.
  • Wim De Kinderen, programme director Brainport Eindhoven.

Moderen: Mar González, directora gerent de Tracasa Instrumental i Iñaki Pinillos, director gerent de Nasertic.

11:45h. L’Aventura Navarresa de la Transformació Digital, Juan Cruz Cigudosa, conseller d’Universitat, Innovació i Transformació Digital del Govern de Navarra.

12:00h. Clausura: María Chivite, presidenta del Govern de Navarra.