• Les instal·lacions de Districte Digital han acollit aquest dimarts 20 d’abril un fòrum que ha permès a les empreses de l’hub tecnològic acostar les seues solucions tecnològiques al sector turístic.

Alacant, dimecres 14 d’abril de 2021.- Comunitat Valenciana Districte Digital  i Invat-tur (Institut Valencià de Tecnologies Turístiques) han organitzat una Jornada sobre ‘Solucions tecnològiques per a empreses turístiques’, que s’ha celebrat aquest dimarts 20 d’abril per a abordar iniciatives d’innovació vinculades a la millora de la gestió i prestació de serveis turístics especialment adaptades al context actual.

Aquest esdeveniment s’ha desenvolupat en el marc de la col·laboració conjunta entre totes dues entitats: ‘Transferència de coneixement Districte Digital–Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana‘, l’objectiu de la qual és que les empreses sota el paraigua de l’hub tecnològic puguen acostar solucions tecnològiques al sector turístic.

Al llarg de la trobada, una selecció d’empreses que formen part de l’hub Districte Digital han explicat els detalls de les solucions desenvolupades per a atendre aspectes de gran interès per a les empreses del sector turístic, com ara: el control de la qualitat de l’aire; l’automatització de funcions en hostaleria; les anomenades taquilles intel·ligents; l’ús d’eines digitals que permeten el Reconeixement Facial i la centralització de processos i clients; i el disseny de softwares per a la fidelització via Wifi i per a la venda i gestió.

L’esdeveniment ‘Solucions tecnològiques per a empreses turístiques’ ha comptat amb la participació del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i del director general de SPTCV, Antonio Rodes, que han inaugurat la trobada, seguits del director d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar, que ha moderat les intervencions dels ponents. La clausura de l’acte ha sigut a càrrec de la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

El fòrum ha tingut format híbrid (presencial–online) i ha sigut retransmès en streaming (https://youtu.be/IVUcRlC9ZJ4) des del Saló de Cristall de l’Edifici 1 del Districte Digital. L’assistència presencial va quedar limitada a un màxim de 40 persones.

Programa:

Benvinguda i presentació de l’esdeveniment:

11.30h – Antonio Rodes. director general de SPTCV.

11.35h – Francesc Colomer. secretari autonòmic de Turisme.

Trobada, moderat per Mario Villar, director d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana.

11.45h – “Solucions per al control de la qualitat de l’aire”.  Ignacio Valor Herència, director de Desenvolupament de Negoci en Labaqua.

12.00h – “Solucions d’automatització per a hostaleria”. Margaux López, directora de Màrqueting en Glop.

12.15h –“Reconeixement Facial”. Raúl Tapias, vicepresident per a Europa en Facephi.

12.30h –”Taquilles intel·ligents”. Pablo Carrillos, responsable Tècnic en Drop Point Systems.

12.45h –”Plataforma de centralització de processos i clients. Wearables”. Benjamí Garcés Saura, CEO i co-fundador en Easygoband.

13.00h – “Programari de fidelització via Wifi”. Inmaculada Férez, responsable de Màrqueting i consultora IT en Fabertelecom.

13.15h – “Programari de venda i gestió”. Jorge Mira, director Comercial de Doblement.

13.30h – Tancament de la trobada a càrrec de Carolina Pascual. Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.