• Comptarà amb la participació de membres del Ministeri de Transició Ecològica francès, de París, Dijón, de la Comunitat Valenciana i Andalusia, entre altres

 

Alacant, dimecres 7 d’abril de 2021.- L’I Fòrum Internacional ‘Territoris i turisme sostenible 5.0’, organitzat de manera conjunta per Districte Digital Comunitat Valenciana i la plataforma de sostenibilitat i innovació Connect Clean, reunirà els dies 16, 17 i 18 de juny a una cuidada selecció d’experts en transformació sostenible, que comptaran les seues experiències d’èxit en les seues signatures i ciutats de referència, dins de les nostres fronteres i en territori francès.

Aquesta trobada té com a objectiu presentar els projectes de cada municipi i actors dels territoris i donar l’oportunitat a les empreses, startups i clústers d’oferir solucions als reptes plantejats en aquests projectes.

Entre els ponents i participants a aquesta trobada de format híbrid –presencial i online–, està prevista la participació de representants del Ministeri de Transició Ecològica, de l’Hub Tourisme París, de la ciutat de Dijon, del French Tech Aix-en-Provence, així com de l’Agència per a les Ciutats i Territoris Mediterranis Sostenibles (AVITEM), entre altres.

Per part d’entitats públiques espanyoles, ja està confirmada la participació de representants i tècnics de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, a més de Còrdova, Granada, Màlaga i Burgos, i està prevista ampliar aquesta llista en les pròximes setmanes.

Aquest esdeveniment, que es desenvoluparà en les dependències del complex tecnològic a Alacant, té com a objectiu “generar l’oportunitat de reunir actors públics i privats dotats amb una visió sistèmica de la ciutat del demà, inspirar-se amb les millors iniciatives i projectar-se en el futur de la transformació urbana”.

En el cor del debat es trobaran els territoris i el turisme sostenible emmarcats sota el paragua dels següents 10 reptes: Mobilitat i transport; Infraestructures i manteniments; Energia, clima i medi ambient; Turisme amb Nous models de destinacions i Tecnologia i turisme; Ciutats/territoris i polígons industrials; Habitatges, Patrimonis, Barris i interactuació ciutadana; Inclusió i cultura i així com Control de risc i seguretat.

Connect Clean és una plataforma online de networking en la qual s’agrupen els actors internacionals (empreses i institucions) relacionats a la Innovació, l’Ecologia i la Sostenibilitat. Aquest portal està destinat a empreses amb negocis sostenibles o a empreses que estan en camí a convertir-se en una eco empresa.

La labor d’aquesta entitat és facilitar la posada en relació de les empreses i els projectes orientats cap a la transformació sostenible. El seu camp d’acció comprèn sectors d’activitat referenciats com les energies renovables, el tractament de residus, l’agricultura sostenible, el reciclatge, la mobilitat, l’optimització dels recursos, la digitalització al servei de l’economia circular, entre altres.

Per a ampliar informació, podeu consultar la web: https://connectclean.es/sostenibilidad5-0/

Programa

PART PRESENCIAL

Dimecres, 16 de juny (a la vesprada)

Agendes B2B

               Dijous, 17 de juny

o         09:30 Obertura.

o         Entrevistes en directe retransmeses online.

o         10:00-11:00 Energia, clima, medi ambient..

o         11:00-12:00 Habitatge, patrimoni, barris i interactuación.

o         12:00-13:00 Mobilitat i transport.

o         15:30-16:30 Els nous models de destinacions turístiques.

o         16:30-17:30 Tecnologia i turisme.

o         19:00 Cóctel i networking.

                   Divendres, 18 de juny

o         09:30 Obertura. Entrevistes en directe retransmeses online.

o         10:00-11:00 Infraestructures i manteniment

o         11:00-12:00 Ciutadania, inclusió, cultura.

o         12:00-13:00 Ciutat/territoris i zones industrials.

o         13:00-14:00 Control del risc, seguretat.

PART VIRTUAL

– Sales virtuals de treball per a intercanvi internacionals de bones pràctiques seran habilitades.

– Sales virtuals de workshop per a aprofundir certes temàtiques habilitades.

Es conformaran els horaris i les temàtiques més endavant. Els horaris estan subjectes a possibles canvis.

Agendes B2B

Des del dimecres fins al divendres, les empreses i les institucions podran realitzar les seues reunions virtuals. Els projectes estaran publicats en xarxa i les sol·licituds de cites es faran a partir de l’1 de juny. Els projectes estaran publicats en una plataforma contractada a aquest efecte i les empreses sol·licitaren les reunions online.

*Les inscripcions de les empreses segueixen obertes a totes aquelles institucions i actors territorials interessats a participar amb els seus projectes.