La família de Districte Digital creix

Ens agrada posar en valor els assoliments que Districte Digital Comunitat Valenciana va aconseguint el llarg d’aquest interessantíssim camí que ha emprès per a convertir-se en una factoria d’innovació. Alguns són grans i uns altres són menys perceptibles, però sens dubte, tots els progressos són necessaris en la consolidació d’aquest hub tecnològic com a referent en l’entorn europeu.

Som promotors d’iniciatives que propicien el treball col·laboratiu entre els diferents agents que componen el nostre ecosistema, i impulsors de la transferència d’aqueix coneixement ad hoc per al teixit productiu del nostre territori.

Per això, estem molt satisfets de comprovar la bona evolució dels últims mesos i de veure que Districte Digital creix. A ningú se li escapa que aquest ha sigut un període molt complicat per a tota mena de sectors, per l’efecte de la pandèmia, la qual cosa no ha impedit que la família d’empreses –instal·lades i partners de Districte Digital– haja crescut un 11% en els últims 9 mesos, passant de 158 signatures a un total de 176. A aquesta xifra, recordem, cal afegir-li a més les institucions i organitzacions de tota la Comunitat Valenciana que també estan vinculades a aquest projecte com Collaborators.

Sempre ho diem: el nostre objectiu no és tant destacar pel volum d’empreses, sinó constituir-nos en boutique de startups i empreses tecnològiques, amb serveis d’alt valor diferenciat, que ajuda les seues signatures a treballar en estratègies efectives d’Innovació Oberta i al fet que amplien de manera efectiva els seus horitzons de negoci.

Distrito Digital crece

Gràfic d’empreses per sectors.

Una lectura ràpida dels números ens permet conèixer que els sectors amb major presència en Districte Digital, hui dia, són els dedicats a:

1) Software i CRM;

2) Big Data, Smart Data Business Intelligence;

3) IoT, Cloud, Sensorization i Smart Cities;

4) IA, Machine Learning, Deep Learning;

5) Fintech, Proptech, Edutech, Traveltech, Edtech,

6) Hardware Production.

En aquest camí de foment de la nova economia estem disposats a celebrar cada pas en positiu que ens acoste a aconseguir les nostres metes. Són dades esperançadores i per això estem d’enhorabona.