“Pensar en gran i recordar que tothom va començar de zero. Trencar les regles, atrevir-se, no acceptar un no de resposta. Sorprendre el consumidor, anar sempre per davant del client. Qüestionar-te, ser inquiet. Disrupció i acceleració. Molta formació i educació, com a base fonamental. I entendre que la tecnologia ja no és una opció”.

Aquestes són algunes de les principals conclusions de la I Jornada d’Ambaixadors Tecnològics de la Comunitat Valenciana, organitzada per Districte Digital Comunitat Valenciana el passat 25 de febrer. Un esdeveniment que va ser una autèntica xutada de bona energia per a participants, públic i organitzadors.

Els qui ho van seguir en directe, van tenir l’oportunitat d’inspirar-se amb els exemples i aprenentatges pràctics que van compartir els nostres emprenedors tech d’èxit, com Juan Cartagena, –cofundador i conseller delegat d’Hearts Radiant–, Eva Ivars, CEO d‘Afflelou España y Directora de Transformació Digital Global, Gala Gil Amat, –Head of Partnership de Triple—i Alfonso Ferrández, director i fundador d’Índigo Labs Limited.

Les divertides anècdotes de Juan Cartagena

L’entrevista més en profunditat realitzada a Juan Cartagena ens va deixar anècdotes interessants i divertides del seu pas per diverses multinacionals europees i per Silicon Valley: Elevator Pitchs improvisats en ascensors amb famosos multimilionaris, intents d’OPA a la pròpia empresa en la qual estava contractat, viatges interminables pel món i una fam inacabable per detectar i posar en marxa noves línies de negoci i per construir iniciatives úniques d’innovació.

“Per a emprendre amb èxit cal estar disposat a exposar-se a situacions de major risc, per a trobar oportunitats que en cas contrari no sorgeixen per si soles, i cercar ocupació en altres startups tecnològiques on poder aprendre els coneixements necessaris per a muntar després el teu propi negoci”, detallava sobre aquest tema.

 

Embajadores-Tech-CV

Juan Cartagena, en un moment de l’entrevista.

El futur de les criptomonedas

En un altre moment, preguntat pel futur de les anomenades criptomonedas, Cartagena ens deixava les següents reflexions: “Tothom hauria de tenir una mica de bitcoin, i si no les tens, segurament els teus néts et preguntaran en un futur perquè no els vas comprar”. Tant és així, que Cartagena vaticinava que la moneda interespacial seria el bitcoin. “Si anara a haver-hi una moneda en Mart, probablement seria Bitcoin, i si contactàrem amb una civilització alienígena amb la qual volguérem comerciar, seria en bitcoin”.

Pots gaudir d’aquestes històries de vida i de moltes altres en la Jornada Ambaixadors Tecnològics en la Comunitat Valenciana, que es troba disponible en nostre canal de Youtube.