La 3a edició del Fòrum Tecnològic Logístic – Portuari, Fòrum IoT en Ports, celebrada el 24 de març per a abordar els usos i desenvolupament de l’anomenada Internet de les Coses (IoT) en l’entorn portuari, es va convertir en tot un èxit de participació, amb més de 250 persones registrades.
La Jornada no va a defraudar, perquè reunir semblant planter d’experts per a desgranar els detalls de les tecnologies i solucions d’innovació que marquen el present i futur de les empreses, només podia derivar en un espai de trobada i debat súper interessant i instructiu.
Desenvolupament de la Jornada:
Aquesta trobada, organitzat per Districte Digital i l’Autoritat Portuària d’Alacant com un nexe d’unió entre oferta i demanda del Clúster Logístic-Portuari, va complir a la perfecció amb l’objectiu bàsic del nostre hub: propiciar la transferència de coneixement al teixit empresarial del nostre territori, i facilitar que les companyies es avancen per a guanyar major competitivitat, productivitat y sostenibilitat.
Llobertura d l’esdeveniment va ser a càrrec de responsables destacats en el camp de la logística portuària, com Sonia Herzog, CEO de JSV Logistic; Mónica Bautista, Cap de Divisió Comercial de l’Autoritat Portuària d’Alacant (APA) i Jose Manuel Leceta, Cap de Divisió d’Innovació Sostenible de l’APA.
I conèixer exemples pràctics i tips a seguir i a evitar en el desenvolupament, gestió i transprt portuari, comptats en primera persona per especialistes en innovació, com Antonio Sánchez Zaplana, de Grupo Suez; Higo Mira, de Wimtruck; Carmen Climent, de Atos; y Manuel Sánchez, de JSV Logistic.
Principals conclusions:
D’aquest Fòrum IoT en Ports, ens hem quedat amb cinc dels ensenyaments que, com un mantra, els nostres ponents van coincidir a compartir amb tots nosaltres:
- La tecnologia és progrés i està avançant de forma molt accelerada.
- L’ús de solucions IoT pot impulsar a qualsevol empresa o entitat per a posicionar-se estratègicament en el seu sector.
- És innegable que tot el que es puga automatitzar s’automatitzarà, la pregunta és si les nostres organitzacions estan preparades per a aqueixa automatització.
- La transformació digital va de persones. Hem de ser capaços de posar la tecnologia al servei de les persones i de les organitzacions i no a l’inrevés. La tecnologia ha d’aportar competitivitat, millorar l’experiència d’usuari i reduir costos.
- Parlar de transformació tecnològica és parlar d’un 20% de tecnologia i un 80% de persones. Les màquines han de fer el treball de les màquines per a apoderar a les persones i que tinguen temps per a dedicar-se als clients, etc… i per a cercar solucions de tots els nivells.