Alacant, divendres 26 de febrer de 2021.– Districte Digital Comunitat Valenciana i la Cambra de Comerç d’Alacant han iniciat una línia de col·laboració per a impulsar la transformació digital del teixit empresarial de la província d’Alacant, i per a sumar esforços en la projecció internacional de la imatge d’Alacant com a destinació d’empreses tecnològiques.

Aquesta aliança contempla el treball conjunt de totes dues organitzacions per a agilitar l’adaptació de les empreses alacantines als reptes actuals i futurs que planteja el procés de recuperació, reconstrucció i transformació que propiciarà el Fons Next Generation EU.

Per a Districte Digital, aquesta línia de col·laboració resulta d’especial interès atès que està alineada amb un de principals objectius de l’hub tecnològic, com és facilitar la transferència de coneixement i de solucions d’innovació al teixit productiu tradicional del nostre territori, tant grans signatures com pimes, micropymes i autònoms, amb els quals la Cambra de Comerç ja treballa estretament.

La Cambra de Comerç d’Alacant té en marxa una Oficina de Transformació Digital i, paral·lelament, la Plataforma TicNegocios, en la qual Districte Digital figura com a entitat col·laboradora. Aquesta plataforma concentra els serveis  digitals que ofereix la Càmera, assessorant gratuïtament les pimes quant a la seua transformació digital i, al mateix temps, posant en valor les solucions tecnològiques dels partners de la Cambra en aquest programa: empreses de la província a l’avantguarda europea en el seu camp d’activitat.

Aquesta línia de treball també permetrà acostar els programes i activitats de diversa índole que es desenvolupen en l’ecosistema digital de Districte a les empreses associades a la Cambra de Comerç, per a ajudar-les a emprendre la seua transformació digital.