• L’hub tecnològic ha oferit aquest dimarts una jornada informativa online per a animar a empreses i entitats de Castelló a integrar-se en l’ecosistema digital

 

Castelló, dimarts 16 de febrer de 2021.- Districte Digital Comunitat Valenciana ha oferit hui una Jornada informativa online per a animar a empreses i entitats de Castelló relacionades amb la nova economia, a integrar-se en l’ecosistema digital i impulsar de manera conjunta el desenvolupament del sector tecnològic a la província de Castelló.

La jornada, a la s’han inscrit mig centenar de representants d’empreses i entitats, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, el CEEI Castelló, Espaitec (Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I de Castelló) i  Xarxatec (Associació d’Empreses Tecnològiques de Castelló).

El director adjunt a la Direcció de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Rufino Selva, ha destacat la importància d’aquest esdeveniment com “un punt de partida per a futures actuacions i col·laboracions a la província de Castelló”, i per a “continuar projectant l’ecosistema del Districte Digital a tota la Comunitat Valenciana”.

Sobre aquest tema, ha afegit, “nostre hub té l’objectiu d’atraure i retenir talent, de desenvolupar el potencial de les empreses tecnològiques i de crear un ecosistema de relacions que ens permeta continuar transformant el nostre model productiu cap a la nova economia”.

Així mateix, Selva ha agraït als agents socials, econòmics, universitaris i empresarials de Castelló, com són Diputació de Castelló, el CEEI Castelló, EspaitecXarxatec “per col·laborar i activar aquests programes de participació, de manera que qualsevol agent puga col·laborar amb Districte Digital en la mesura de les seues possibilitats i les seues eines, per a interactuar no sols a la província de Castelló, sinó en el conjunt de tota la Comunitat Valenciana”.

Per part seua, la diputada de Transparència, Modernització, Informàtica i Noves Tecnologies de la Diputació de Castelló, Xaro Miralles, ha considerat que “el projecte de transformació econòmica i tecnològica” que proposa Districte Digital “és una molt bona notícia” per a la província de Castelló.

“Creiem que la Generalitat Valenciana ha encertat plenament en posar en marxa aquesta iniciativa amb la qual espera convertir a la nostra Comunitat en un referent de digitalització i ús de la intel·ligència artificial en tota Espanya i tota Europa, i a Castelló estem en condicions d’acollir-ho i convertir-ho en tot un èxit, com ja també s’ha fet a la província d’Alacant”, ha apuntat Xaro Miralles.

Per a la diputada, “amb la coordinació de les institucions públiques i del sector privat podem portar a terme grans projectes i ara més que mai, en aquesta època en la qual vivim hem de sumar majors sinergies per a superar la crisi i retornar a Castelló a la senda del creixement”.

Aprofitar les sinergies

La directora de Comunicació de Districte Digital, Mayte Vañó, ha explicat els detalls dels programes de participació, tant Partner com Collaborator, amb els quals les empreses, entitats i institucions relacionades amb el sector tecnològic poden sumar-se a l’ecosistema digital, i ha remarcat que “comptar amb la major participació possible és fonamental per a l’èxit de Districte Digital i el desenvolupament de l’hub tecnològic”.

L’adhesió al Districte Digital permet a les empreses tecnològiques de la Comunitat Valenciana participar en tots els projectes de Districte Digital, com els de innovació oberta ja iniciats amb el Puerto de Alicante o els challenges internacionales en Turisme, Medi Ambient i Salut que estan a punt de començar.

En aquest sentit, Vañó ha subratllat que és fonamental que les empreses i startups de Castelló coneguen el projecte de Districte Digital i se sumen als reptes i projectes de l’hub, i per a poder així mateix aprofitar els avantatges que els brinda crear sinergies i dur a terme interessants aliances i col·laboracions amb potents entitats amb les quals ja hi ha establits acords.

D’igual manera, Vañó ha incidit en la importància que té per a Districte Digital conèixer amb detall l’activitat tecnològica que desenvolupen les empreses i entitats que s’integren en el seu ecosistema digital, per a facilitar i impulsar aqueixes sinergies de treball col·laboratiu i la posada en marxa de nous projectes d’innovació.

Pots veure el desenvolupament de la jornada informativa en el següent enllaç: https://youtu.be/IVUcRlC9ZJ4