Imagen de archivo de un evento en Distrito Digital

La convocatòria té un pressupost base de 703.590€ i preveu la instal·lació d’almenys 17 noves empreses per al desenvolupament dels projectes seleccionats en Districte Digital.

 

Alacant, dimecres 13 de gener de 2021.-Districte Digital Comunitat Valenciana ha tret hui a licitació els serveis d’organització i desenvolupament de tres programes de reptes o challenges internacionals d’innovació oberta, centrats respectivament en Turisme, Canvi Climàtic i Salut, per un pressupost base total de 703.590 € (IVA inclòs).

Aquestes trucades internacionals tenen l’objectiu de contribuir al desenvolupament de projectes d’innovació oberta en tres sectors d’especial importància en la Comunitat Valenciana, així com conformar el Districte Digital com una eina de “oferta innovadora” per a la creació d’un teixit productiu dirigit a fabricar innovació. En total, preveuen la instal·lació d’almenys 17 noves empreses per al desenvolupament dels projectes seleccionats en Districte Digital.

El director de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) i CEO de Districte Digital, Antonio Rodes, destaca el valor d’aquesta mena de convocatòries internacionals de talent i projectes que a més de “operar en sectors d’interès per a la societat permeten obtenir una rendibilitat i faciliten a l’entitat avançar en l’autofinançament de l’hub tecnològic”.

“En aquest aspecte, salvant els nivells de risc que tota empresa assumeix quan inicia un projecte, les iniciatives ací plantejades aspiren raonablement a trobar retorns per a SPTCV amb l’obtenció d’un 12% dels contractes o fons que reben els projectes seleccionats per a la SPTCV durant els primers tres anys de funcionament dels projectes”, explica Rodes.

Aquest tipus d’iniciatives tenen l’objectiu d’impulsar l’atracció d’empreses i projectes de tot el món al Districte Digital, i a més oferir noves oportunitats a empreses de Districte Digital i del conjunt de la Comunitat Valenciana per a participar en aquesta mena de reptes internacionals.

En els tres challenges es planteja la necessitat comuna que les empreses adjudicatàries dels tres contractes desenvolupen desafiaments, tallers i un programa d’innovació –en format presencial, virtual o mixt en funció de les condicions que permeta l’estat de la pandèmia–, per a atraure startups i projectes que puguen arribar als principals actors dels respectius sectors, i que faciliten la transferència eficaç de solucions digitals des del Districte Digital en els camps referits.

TURISME

En el cas del challenge sobre Turisme, la licitació ix per 226.463 € (IVA inclòs) a fi de promocionar l’organització i desenvolupament de programes innovació oberta internacionals. L’adjudicatària ha d’aconseguir la implantació d’almenys 5 noves empreses en el Districte Digital, pel termini de duració del projecte a realitzar i un mínim d’un any.

Aquesta crida té per objectiu la cerca de noves solucions tecnològiques que puguen ser implementades en el sector turístic per a millorar la seua operativitat i competitivitat, com Smart Destination Solutions, o iniciatives tecnològiques en l’àmbit dels serveis urbans relacionades amb el turisme, tant en el context de crisi per la pandèmia del coronavirus com en condicions de normalitat.

CANVI CLIMÀTIC

El contracte per a l’organització i desenvolupament de programes innovació oberta internacionals en matèria de Canvi Climàtic té un pressupost de licitació de 238.563€ (IVA inclòs). En aquest cas, l’adjudicatari ha d’aconseguir la implantació en el Districte Digital d’almenys 7 noves empreses pel termini de duració del projecte a realitzar i un mínim d’un any.

Aquest challenge pretén igualment aconseguir l’atracció d’empreses i projectes, i afavorir una transferència eficaç de solucions digitals des del Districte Digital en relació amb els problemes implicats per les incidències meteorològiques i les seues conseqüències.

Entre altres aspectes, aquesta iniciativa té especial interès a la Comunitat Valenciana, atès que se cercaran solucions tecnològiques en relació amb el canvi climàtic, els incendis forestals, la contaminació, la sostenibilitat de la mar i els rius quant a la seua contaminació (tant per plàstics com pels abocaments industrials, l’agricultura o el calfament de les seues aigües), així com per a la conscienciació ciutadana.

L’aplicació d’aquestes noves eines tecnològiques ajudarà a predir i prevenir a temps real desastres naturals, i millorar la gestió de les catàstrofes, en aspectes com les comunicacions, la logística i el salvament, entre altres.

SALUT

El contracte per a l’organització i desenvolupament de programes innovació oberta internacionals en el camp de la Salut ascendeix a 238.563€ (IVA inclòs) i comportarà la implantació en el Districte Digital de, almenys 5 noves empreses dedicades a sector HealthTech.

En aquest camp, les solucions tecnològiques hauran d’abordar reptes per a la digitalització de la gestió sanitària, la millora de l’eficiència i gestió d’hospitals, l’ús de IA i Big Data per a explotació de dades de pacients, l’anomenada telemedicina en aspectes com la creació de plataformes de proveïdors d’emergència, la posada en marxa d’assistència virtual en llars, la microbiologia clínica avançada o la connexió de pacients i control assistencial a distància, i la medicina de precisió entre altres aspectes.

https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink:detalle_licitacion&idEvl=VZuJlgIagVyrz3GQd5r6SQ%3D%3D