Districte Digital Comunitat Valenciana aposta de manera decisiva pels programes d’Innovació oberta.

Prova d’això és que hem començat enguany amb grans notícies: la licitació de tres programes internacionals de reptes d’innovació per a impulsar el desenvolupament de solucions en sectors de gran importància per a la Comunitat Valenciana, com són el Turisme, el Canvi Climàtic i la Salut.

En aquesta iniciativa tot són avantatges que repercutiran en benefici del propi ecosistema digital, ja que ofereix a les seues empreses l’oportunitat de participar en challenges d’abast internacional.

Una altra de les aportacions d’aquests programes d’innovació oberta implica que les startups i els projectes d’innovació que es desenvolupen fruit d’aquests reptes contribuiran de manera important a millorar la competitivitat i el funcionament de les empreses de la Comunitat Valenciana.

En termes econòmics, les xifres també són molt positives si tenim en compte que Districte Digital destinarà un pressupost base total de 703.590 € (IVA inclòs) per a l’organització i gestió de les activitats d’aquests reptes internacionals. Aquesta partida generarà un excel·lent retorn en termes econòmics, atès que suposarà la instal·lació en Districte Digital d’almenys 17 noves empreses per al desenvolupament dels projectes seleccionats.

A més, Districte Digital obtindrà un 12% dels contractes o fons que reben els projectes seleccionats durant els primers 3 anys de funcionament dels projectes, en línia amb l’objectiu d’avançar per a aconseguir l’autofinançament al llarg de 2021.

Imagen de archivo de un evento en Distrito Digital

Què són els programes internacionals de reptes d’innovació?

A través d’una sèrie de tallers i un programa d’innovació –que es durà a terme en format presencial, virtual o mixt en funció de les condicions que permeta l’estat de la pandèmia–, els tres challenges recaptaran el talent i projectes de startups de tot el món i posaran en comú l’oferta i la demanda de solucions d’innovació en els camps del turisme, el canvi climàtic i la salut.

Serà, per descomptat, una excel·lent oportunitat per a desenvolupar eines tecnològiques que milloraran la gestió i competitivitat de les empreses turístiques i sanitàries, així com d’entitats de gestió vinculades a catàstrofes naturals i canvi climàtic, tant en el context de crisi per la pandèmia del coronavirus com en condicions de normalitat.

Més informació en: Contractacions de l’Estat