Districte Digital Comunitat Valenciana i l‘Autoritat Portuària d’Alacant (APA) inicien una línia de col·laboració amb l’objectiu d’avançar cap a un model d’innovació Port 4.0. Aquesta aliança s’emmarca en la ferma aposta del hub per la generació de programes d’Innovació Oberta en sectors destacats en l’àrea d’influència, com el Fintech, el turisme, la lluita contra el canvi climàtic, la Sanitat, l’Energia, el Gaming o les anomenades Smart cities. Amb aquesta col·laboració, totes dues institucions cerquen accelerar la transformació digital del clúster portuari i projectar l’atractiu d’Alacant com a base de les operacions i negocis més innovadors.
L’impuls de la transferència tecnològica als sectors tradicionals de la Comunitat Valenciana, entre ells el portuari, és una dels principals senyals d’identitat de Districte Digital. Projectes d’innovació, de riquesa i ocupació en l’àmbit de les noves tecnologies i que donen un impuls a l’economia digital en tota la regió.
Dins d’aquesta línia de treball que manté Districte Digital, la col·laboració amb APA cerca secundar i fomentar el desenvolupament tecnològic en el sector portuari. L’Autoritat Portuària d’Alacant (APA) manté un ferm compromís per dinamitzar la comunitat logístic-portuària i impulsar la seua competitivitat i sostenibilitat. Amb aquest acord, Districte Digital posa a la disposició d’empreses i institucions soluciones d’innovació desenvolupades en el seu ecosistema digital i altres projectes d’avantguarda que poden complementar-la.

Cicle d’esdeveniments B2B

Dins d’aquest full de ruta que s’han marcat Districte Digital i APA per a avançar en la transformació digital, se celebrarà un cicle de esdeveniments B2B per a abordar l’anàlisi de les tecnologies habilitadores necessàries per a avançar cap a un Port 4.0. El 25 de novembre de 2020 tindrà lloc el primer d’aquestes trobades, el ‘I Fòrum Tecnològic Logístic-Portuari: cap a la Robotització dels Processos’, de 9.00 a 12.00 hores. Un esdeveniment en format presencial-virtual i estructurat en dues parts: una plenària amb ponents seleccionats per a la temàtica de cada Fòrum, seguida de trobades bilaterals virtuals entre les empreses que ho desitgen.

La trobada comptarà amb les intervencions del president de l’Autoritat Portuària d’Alacant (APA), Juan Antonio Gisbert, del director General de la Societat Projectes Temàtics (SPTCV), Antonio Rodes i del director de l’APA, Carlos Eleno.

El conductor del fòrum serà José Manuel Leceta, cap de la Divisió d’Innovació de l’APA, que abordarà els desafiaments de l’Automatització de processos amb especialistes i representants de les unitats d’innovació de les empreses Deloitte, Alfatec i AuraQuantic.