El talent tecnològic també abunda entre els professionals amb discapacitat. Persones amb grans aptituds i un enfocament digital en el seu treball que les converteixen en candidats ideals per a formar part de les empreses tecnològiques i startups més disruptivas. Un talent que des de Districte Digital Comunitat Valenciana volem potenciar i posar en valor. Amb aquesta idea, i amb l’objectiu d’acostar a les empreses i pimes els beneficis de contractar a persones d’aquest col·lectiu, hem organitzat el webinar ‘Contractació de talent en el sector tecnològic. Professionals amb discapacitat’.

Per a això, comptem amb la col·laboració d’UVocupació, el Servei d’inserció laboral de la Universitat de València (UV), l’única universitat de la Comunitat Valenciana que compta amb aquesta mena de servei. Raquel Muñoz, tècnica de l’àrea orientació i ocupació de la Fundació UV, explica els tipus de discapacitat i com és el procés d’incorporació a l’empresa d’aquests professionals.

Torna a veure el vídeo complet del webinar ‘Contractació de talent en el sector tecnològic. Professionals amb discapacitat’.

 

Beneficis de contractar persones amb discapacitat

La incorporació de professionals amb discapacitat en les empreses compta amb múltiples beneficis per a l’enfortiment de la cultura empresarial, la igualtat d’oportunitats, la reputació corporativa i, principalment, el desenvolupament del projecte tecnològic. Aquests són els principals avantatges de contractar persones amb discapacitat:

  • Política de RH inclusiva, amb la qual l’empresa es centra en incorporar a les millors persones i no en els aspectes extrínsecs com l’edat, el gènere o la discapacitat.
  • Enfortiment de la cultura empresarial, ja que diversitat enriqueix els processos creatius i és un factor d’innovació molt potent.
  • Millora de la reputació corporativa i de la RSC, alhora que contribuïm a aconseguir una societat més integradora i igualitària, reforçant el reconeixement social de l’empresa.
  • Millora el clima laboral, fomentant la igualtat i la tolerància.
  • Les persones d’alguns espectres com l’autista tenen grans aptituds tecnològiques i habilitats molt especials.
  • Avantatges fiscals per la contractació de professionals amb discapacitat.

Coneix UVocupació: https://youtu.be/42UmfeDZOo8

Testimoni de Julia Castro: https://youtu.be/Mbc7G1LFMJI

Coneix el Projecte Talent i Capacitat a la Universitat: https://youtu.be/ruLrYjFF880

 

Foment d’ús de persones amb diversitat funcional

Des d’Amaltea Projectes, entitat col·laboradora de Districte Digital, recorden que existeixen subvencions a fons perdut per la contractació de determinats col·lectius vulnerables, entre ells les persones amb diversitat funcional. Es tracta d’ajudes que oscil·len entre 23.000 i 25.000 euros per treballador.

Si una empresa ha ampliat la plantilla o té previsió d’ampliar-la, és important elaborar una bona estratègia que permeta obtenir el major rendiment econòmic possible als moviments de personal i a més, reforçar el pla de responsabilitat social.

L’equip d’Amaltea Projectes elabora l’estratègia en coordinació amb el departament de recursos humans i l’assessoria laboral de l’empresa, amb l’objectiu d’optimitzar els canvis en matèria de personal.