La Comunitat Valenciana és bressol de talent tecnològic i d’algunes de les empreses més innovadores d’Espanya, i també llar dels molts professionals del sector que volen viure i treballar en remot. El nòmada digital té en el sud del Mediterrani un entorn ideal per a desenrotllar els seus projectes i carrera professional sense renunciar a disfrutar de la qualitat de vida que oferix la zona.

Els nòmades digitals utilitzen Internet per a exercir el seu projecte, treballant de forma remota. Açò els permet viure en qualsevol part del món, sense haver d’estar ubicats en una ciutat concreta. La globalització del teletreball i les noves tecnologies permeten exercir amb èxit una iniciativa tecnològica sense veure’s obligat a renunciar a la qualitat i l’estil de vida que busquen.

Però, per què triar la Comunitat Valenciana si ets un nòmada digital?

  • Ecosistema tecnològic de primer nivell: La Comunitat Valenciana conforma un ecosistema digital de primer nivell, amb hubs d’innovació com a Districte Digital que acullen a les empreses i startups més innovadores. Des d’esta zona es desenrotllen projectes punters de telecomunicacions, blockchain, fintech, edutech, IoT, machine learning, intel·ligència artificial, eSports… Alacant és la seu del centre ELLIS d’investigació en IA i de moltes altres institucions que fomenten la transformació digital de l’economia i la societat.
  • Talent tecnològic: La regió acull 12 universitats on es formen professionals de tots els camps tecnològics i científics. A més, moltes altres escoles de negocis i centres de formació se sumen a este ecosistema de talent tecnològic que nodrix a les empreses de professionals qualificats i innovadors.
  • Qualitat de vida: La zona del Mediterrani espanyol és coneguda en tot el món per ser una de què major qualitat de vida oferix. La dieta mediterrània, les platges, l’oferta cultural i d’oci…En definitiva, l’estil de vida de la Comunitat Valenciana és admirat a nivell internacional.

  • Clima envejable: Amb una temperatura mitjana de 18ºC i més de 300 dies solejats a l’any i uns hiverns suaus. En la Comunitat Valenciana, un nòmada digital pot disfrutar del bon temps durant tot l’any.
  • Una regió oberta al món: La Comunitat Valenciana acull una important comunitat de residents internacionals de totes les zones del món, que han triat la regió per a viure i treballar. Esta comunitat internacional, unida als milions de turistes que ens visiten cada any, la convertixen en una zona acollidora, cosmopolita i oberta al món.
  • Connexions de transport internacionals: La Comunitat Valenciana és un regió perfectament connectada amb la resta d’Espanya i la Unió Europea. Acull un dels aeroports més importants del continent en nombre de passatgers i connexions diàries -ubicat a pocs minuts de les instal·lacions de Districte Digital-. A més, la zona és accessible a per terra i mar, amb una gran facilitat de desplaçament, tant de persones com de mercaderies.

transportes_comunidad_valenciana_nomada_digital

  • Zones de coworking: Si els un nòmada digital necessita un espai físic on ubicar el seu projecte en un moment determinat, la Comunitat Valenciana oferix moltes opcions de centres de coworking i oficines compartides en un ambient de desenrotllament tecnològic i innovador únic. Districte Digital, el hub d’innovació de referència en la regió, compta amb zones de coworking i sales de despatxos i esdeveniments en una ubicació privilegiada, amb vista al mar i amb tots els servicis que necessiten els emprenedors.

En aquest post pots conéixer millor la Comunitat Valenciana i els avantatges de residir i treballar en la zona per als emprenedors i professionals tecnològics.