La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital – a través de Districte Digital Comunitat Valenciana– i en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi i l’Escola Politècnica (EPSA) del campus d’Alcoi, de la Universitat Politècnica de València (UPV)  organitza les ‘I Jornades d’Intel·ligència Artificial d’Alcoi’; pels dies 10 i 11 de setembre.

L’objectiu és mostrar a la ciutadania els usos i aplicacions en la nostra vida quotidiana de les més avançades tecnologies i Intel·ligència Artificial.

 

I_Conference_on_Artificial_Intelligence_of_Alcoy

Sessions programades Intel·ligència Artificial

La primera sessió amb el títol ‘Ja està ací, la intel·ligència artificial que ens rodeja’ se celebrarà en la vesprada del dijous 10 i està dirigida al públic en general. Esta jornada permetrà als assistents conéixer les aplicacions reals de la intel·ligència artificial a l’actualitat, que ja s’han fet imprescindibles en el nostre dia a dia. També les innovacions que ens anem a trobar de forma imminent. Els participants podran participar en este esdeveniment presencialment, o a través d’una plataforma tecnològica que els permetrà disfrutar d’una autèntica experiència de realitat virtual.

La segona sessió tindrà caràcter presencial i se celebrarà el divendres 11, al matí, a l’edifici CADA d’Alcoi. Es titula ‘Taller CEOs. Intel·ligència Artificial en les empreses’ i està dirigida a directius d’empreses, que podran conéixer les últimes aplicacions de la intel·ligència artificial a l’entorn corporatiu.

Gràcies a esta iniciativa, en l’organització de les quals col·labora l’empresa especialitzada en transformació digital, SumamoOs, tant la ciutadania com el teixit empresarial podran conéixer de primera mà aplicacions i casos reals de gran utilitat en matèria d’IA, per al seu ús en tots els àmbits de l’economia i la societat.

Entre altres molts usos, la intel·ligència artificial, unida a la robòtica, permet una gestió més eficient dels recursos, en aspectes com ara l’automatització de tasques en cadenes de muntatge o embalatge, en hospitals i centres de salut, o en tasques de comercialització i màrqueting de les empreses. Però també en l’automatització de processos senzills del dia a dia de les persones, en els electrodomèstics, automòbils o els dispositius electrònics que utilitzem.

Les inscripcions estan habilitades en els enllaços de cada sessió.