L’Ajuntament d’Orihuela s’unix a Districte Digital Comunitat Valenciana. La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Innovació, Carolina Pascual, i l’alcalde d’Orihuela, Emilio Bascuñana, han firmat un protocol d’adhesió pel qual la ciutat oriolana serà entitat col·laboradora en matèria d’indústries creatives, culturals i agroalimentàries.

La consellera, Carolina Pascual, ha ressaltat després de la firma del conveni entre Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Orihuela, la importància de la incorporació d’esta ciutat en l’acció vertebradora de Districte Digital, especialment després del temporal de la DANA a l’implicar una reconstrucció en què la innovació i la digitalització poden tindre una gran aportació.

Convenio_Colaboracion_Orihuela_Distrito_Digital

Sobre este assumpte, ha avançat que Districte Digital realitzarà una crida a tota la comunitat innovadora internacional per a captar solucions competitives amb l’objectiu de generar un hub d’indústries agroalimentàries, culturals i creativas. Es molt important que eixa innovació arribe a tot el territori també perquè serà un instrument fonamental de recuperació econòmica en els moments de recessió generats després de la pandèmia per COVID-19, ha indicat Carolina Pascual. També ha destacat que la Conselleria vol que los ajuntaments s’assenten partícips i que aporten projectes concrets.

Orihuela ja compta amb un Pla Director Smart que comprén diverses àrees de governança i està especialment interessada a desenrotllar projectes relacionats amb indústries creatives, culturals i agroalimentàries. El seu alcalde, Emilio Bascuñana, hi ha apuntado que esta firma és un pas important per a fomentar la modernització i transformació d’Orihuela i el Baix Segura i ho ha definit como un projecte clau en què poden aportar la seua experiència per a aconseguir competitivitat en els sectors agroalimentari i de gestió de l’aigua, turisme i gestió del nostre patrimoni, i tot això amb criteris de sostenibilitat.