Distrito Digital Comunitat Valenciana ha acollit la firma del conveni de col-laboració entre la Generalitat Valenciana i la Fundación Telefónica per a la posada en marxa de 42Alicante, que es convertirà en el quart campus de formació en programació i tecnologia d’esta fundació.

L’acte ha comptat amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha destacat el caràcter inclusiu i el potencial per a la generació d’ocupació del campus que s’ubicarà en les instal·lacions de Districte Digital. Es tracta d’un projecte “que no sap de classes socials i que intenta sumar les distintes mirades i posicions en la vida”, ha afirmat el cap del Consell, qui també ha subratllat el repte del projecte per a superar les desigualtats de partida entre hòmens i dones.

El president ha estat acompanyat per la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, Antonio Rodes; la directora general de Fundació Telefónica, Carmen Morenés; i el director de Telefónica a Catalunya, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Illes Balears, Chema Casas.

42Alicante_Distrito_Digital 

El campus 42Alicante

42Alicante arrancarà en el primer semestre de 2021, amb capacitat per a 600 estudiants i ocuparà un espai de 3.500 metres quadrats. Serà gratuït, presencial i obert les 24 hores, els set dies de la setmana. El model 42 assumix el repte d’oferir oportunitats laborals en programació i tecnologies com la ciberseguretat, el Big Data, la Intel·ligència Artificial, el Blockchain o el IoT, entre altres.

És un mètode pioner i disruptiu, basat en l’aprenentatge entre parixes, la gamificación i l’autoaprenentatge, que arriba avalat per l’èxit del 100% d’inserció laboral en més de vint països.

Actualment, té desenrotllats uns 100 itineraris formatius en el seu pla d’estudis, que comprenen diferents branques tècniques, amb l’objectiu d’aconseguir el domini de la programació i l’alfabetització al llarg de 21 nivells. El mètode no precisa de coneixements previs, però sí que exigix tindre més de 18 anys per a ser un de les seus estudiants.

Les persones candidates han de registrar-se en la pàgina web del projecte i fer un test online, que consta de dos proves, una de memòria i una altra de lògica. Una vegada se supera el test, ha d’esperar que s’òbriga una “piscina”, que és un període presencial d’entrenament i de selecció de quatre setmanes.

En este temps hauran de desenrotllar 16 projectes, quatre exàmens i tres treballs en equip. Quan superen esta fase accedixen a l’acadèmia com a estudiants i inicien el procés de presa de decisions i interlocutòria gestió del temps d’estudi.

Més informació sobre el projecte i presentació de candidatures a la web de 42 Alicante

 

42Alicante_Distrito_Digital