• Ofereixen conjuntament un webinar informatiu el pròxim 10 de juny per a animar a les empreses de Districte Digital a sumar-se a aquest projecte europeu de suport a les Pimes

 

Alacant, divendres 29 de maig de 2020.- Districte Digital Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Universitat d’Alacant (UA), organitza una trobada digital el pròxim 10 de juny per a presentar a les empreses vinculades al nostre hub tecnològic l’Enterprise Europe Network (EEN) i el seu consorci per a la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia, EEN_SEIMED. El Webinar ‘Enterprise Europe Network. La Comissió Europea dóna suport a la internacionalització de la teua empresa’ es realitzarà a partir de les 10 hores i la seua inscripció és gratuïta des de l’apartat d’agenda de la Web www.distritodigitalcv.es.

Creada en 2008 i finançada per la Comissió Europea, l’EEN és la major xarxa mundial de suport a la innovació i internacionalització de les Pimes, a nivell comercial, tecnològic i financer. En l’actualitat, la EEN compta amb més de 60 països adherits, i formen part de la mateixa més de 3.000 experts i prop de 600 organitzacions, (entre els quals es troben cambres de comerç, associacions empresarials, agències de desenvolupament regional, instituts d’investigació, universitats, centres de tecnologia i centres d’innovació, principalment europeus), que gestionen més de 7.500 oportunitats de negoci.

EEN_SEIMED és el consorci per a la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia de l’EEN, i la Universitat d’Alacant forma part de la xarxa des de la seua creació a través del Servei de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI). La UA a més és l’entitat representant del consorci EEN_SEIMED en el Grup Sectorial de Tics de l’EEN, que engloba aquells nodes especialment interessats en la innovació i internacionalització d’aquest sector.

L’objectiu d’aquesta xarxa és ajudar les empreses a desenvolupar el seu ple potencial i la seua capacitat innovadora a través de la internacionalització, la transferència de tecnologia i l’accés a projectes i finançament de la UE. Aquesta línia de treball coincideix plenament amb l’aposta de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital que dirigeix Carolina Pascual, per a fomentar la modernització i la innovació inclusiva de la Comunitat Valenciana.

De fet, aquesta iniciativa és la primera en la qual col·laboren conjuntament Districte Digital Comunitat Valenciana i la Universitat d’Alacant després de la inclusió d’Alacant com a seu d’un dels centres de referència en investigació en Intel·ligència Artificial (IA) a Europa, que estarà connectat a quasi una vintena de centres en onze països europeus sota la xarxa europea d’excel·lència d’investigació en IA (ELLIS, Laboratori Europeu d’Aprenentatge i Sistemes Intel·ligents).

La posada en marxa d’aquest centre ELLIS és una de les accions arreplegades en l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana, i permetrà treballar des d’Alacant amb els millors investigadors europeus en IA i fomentar les sinergies amb l’ecosistema emprenedor i la transferència de la investigació.

SERVEIS A EMPRESES

En aquest context, la col·laboració amb el consorci EEN_SEIMED cobra especial interès per a les empreses vinculades a Districte Digital, atès que els ofereix l’oportunitat d’accedir a nous mercats mitjançant informació, cooperació empresarial, transferència de tecnologia i suport a la participació en Projectes Europeus d’I+D+i finançats per la Unió Europea, a través de programes com a Horitzó 2020, EIC Accelerator o el futur Horitzó Europa.

Les empreses i organismes que reben el suport d’aquest node de la xarxa EEN es podran beneficiar dels següents serveis: accés a la base de dades de propostes de col·laboració empresarial, alertes personalitzades d’oportunitats de col·laboració tecnològica i comercial o la participació en trobades empresarials internacionals, entre altres.

En la jornada també es presentarà l’oferta tecnològica que la Universitat d’Alacant ofereix en el sector de les TIC i com col·laborar amb ella a través de la seua OTRI.

El webinar començarà a les 10.00 hores del dimecres 10 de juny i, igual que la totalitat de les jornades formatives de Districte Digital, té un caràcter gratuït prèvia inscripció en el següent enllaç: https://distritodigitalcv.es/agenda/.