Districte Digital Comunitat Valenciana Fundación everis, amb la col-laboració de APSA, organitzen un taller virtual de tecnologia per a xiquets amb autisme, que es realitzarà el pròxim 26 de juny, a les 16:00 hores. L’objectiu d’este tipus de tallers, dissenyats i impartits per fundació everis, és fomentar el pensament computacional i les destreses digitals. Són una forma divertida d’acercar la programació a xiquets, jóvens i formadors principalment.

Este taller que s’impartix el 26 de juny compta amb la col·laboració d’APSA, una associació sense ànim de lucre que trabajab en favor dels discapacitats psíquics a Alacant. La iniciativa busca contribuir a la disminució de la bretxa tecnològica en el col·lectiu de menors amb algun tipus de discapacitat, una de les metes marcades per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, que dirigix Carolina Pascual. L’esperit d’esta acció és facilitar que el talento es transforme en propostes de valor para la societat, així com eliminar les barreres socials, geogràfiques i econòmiques que frenen el seu desenrotllament.

taller_disminuir_brecha_digital_autismo

Formació online

Este taller té un format completament online i participaran un total de 12 menors, amb edats compreses entre els 8 i 16 anys. Els xiquets podran seguir el taller des de les seues cases amb el seu ordinador o el seu tablet, en tres grups simultanis, atesos per voluntaris de la fundació everis.

L’empresa everis, partner de Districte Digital, ha col·laborat també facilitant els terminals necessaris a aquelles famílies que no disposaven de cap dispositiu. Açò permetrà a més que els xiquets participants en els tallers puguen continuar practicant després d’esta acció formativa.

A més, la Fundació ha fet escalables estos tallers convertint-los en un curs gratuït online de manera que qualsevol formador, professor, educador, pare, inclús qualsevol xiquet, puga veure-ho online i seguir els passos. Està dissenyat de forma lúdica, amb ensenyances, trucs i reptes per a fer amé i efectiu el procés d’aprenentatge.