Districte Digital Comunitat Valenciana col-labora amb el’Ayuntamient d’Elda (Alicant) en el repte Intelligent Cities Challenge (ICC) proposat per la Comissió Europea per a crear una xarxa de ciutats europees intel·ligents. Elda ha presentat la seua candidatura a formar part d’esta xarxa amb el suport de Districte Digital, Telefónica i Inescop. El challenge suposaria per a la ciutat la possibilitat d’aconseguir un creixement verd, millorar la qualitat de vida de les persones i impulsar una indústria eficient i sostenible.

L’iniciativa ha sigut presentada en un esdeveniment online per l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, acompanyat del regidor de Modernización, Jesús Sellés. En la presentació ha participat Rufino Selva, director adjunt de SPTCV (entitat que gestiona el Districte Digital) , Selva ha assegurat que “no podíem quedar-nos al marge. L’Ajuntament d’Elda ja forma part del Districte Digital i en este repte ningú pot quedar-se al marge per a convertir Elda en una ciutat més àgil i més eficient. És un gran repte en què els ciutadans i ciutadanes d’Elda seran els protagonistas”.

elda_ciudad_inteligente_2022

Què es el ‘Reto ICC’

El repte Intellligent Cities Challenge està dirigit a xicotetes i mitjanes ciutats de la Unió Europea, per a brindar-los suport perquè tinguen un creixement verd, sostenible i amb zero emissions, afrontar els reptes urbans i millorar la qualitat de vida. El projecte té una duració de 2 anys i mig. Se seleccionaran 50 ciutats que formaran una xarxa de smart cities: les que van participar en el projecte previ (40 ciutats del Digital Cities Challenge) i 10 ciutats internacionals que es triaran per mitjà d’un altre procediment. Les ciutats seleccionades rebran assessorament d’experts internacionals, ferramentes online per a activar facilitadors i assessorament per a formar consorcis i buscar finançament. La ciutat d’Elda, l’ajuntament de la qual és entitat col·laboradora de Districte Digital Comunitat Valenciana, té una aposta decidida per la transformació digital, tant a nivell d’administració pública, com en la indústria.

Un dels objectius de la ciutat amb este projecte és la transformació digital i sostenible de la seua indústria a fi d’ajudar en la millora de l’eficiència dels processos, reduir el consum de materials i minimitzar la generació de residus.