Alacant, dijous 16 d’abril de 2020.- Les instal·lacions de l’antic complex de Ciutat de la Llum a Alacant, que en l’actualitat acullen la seu principal de Districte Digital Comunitat Valenciana, s’han convertit en les últimes setmanes en espai per al magatzematge del material de les Falles que es trobava acumulat en els tallers d’artistes d’Alacant afectats per l’ajornament de les festes a causa de la crisi del coronavirus.

El mes de març passat, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va posar a la disposició del Gremi d’Artistes de Fogueres d’Alacant l’espai de magatzems existent en l’antic complex cinematogràfic per a guardar les peces construïdes per a Falles.

El col·lectiu d’artistes va acceptar aquest oferiment i ha començat a traslladar gradualment el material acumulat en els seus tallers, amb la finalitat d’alliberar espai de treball i poder escometre la construcció de les Fogueres de Sant Joan 2020, la celebració de les quals està prevista per a la primera setmana del mes de setembre.

Ciudad de la Luz acogen el material de Fallas que permanecía almacenado en los talleres de los artistas de Hogueras                                                                      Las instalaciones de Distrito Digital acogen el material de Fallas que permanecía almacenado en los talleres de los artistas de Hogueras

Antonio Rodes, director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), organisme dependent de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital que dirigeix Carolina Pascual, ha mostrat la seua satisfacció per poder donar “un servei fonamental perquè els artistes puguen continuar treballant”.

A més, –ha  apuntat— “estem emocionats perquè junts estem fent el confinament i junts farem el desconfinamiento, la qual cosa es diu el desescalament”.

“Crec que és un missatge d’esperança i il·lusió perquè les figures, les icones, les fogueres i nosaltres, eixirem junts i estarem encantats de tenir i poder celebrar en un gran esclat de festa, d’imaginació i d’ambient lúdic, la superació d’aquest malson que estem vivint i de la qual sens dubte eixirem amb força i tots junts”.