Dimarts 7 d’abril de 2020.- Les instal·lacions de l’antic complex de Ciutat de la Llum, a Alacant, s’han convertit en centre logístic de proveïment de material sanitari enfront del COVID-19, amb l’arribada per primera vegada aquest dimarts d’un carregament de productes d’emergència sanitària com a màscares, guants, ulleres i equips de protecció individual (EPIs), entre altres estris.

Tal com ja va anunciar recentment el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, els antics platons de Ciutat de la Llum constitueixen un espai idoni per a l’emmagatzematge del material sanitari necessari.

La Conselleria d’Innovació i Societat Digital, que dirigeix Carolina Pascual, s’ha compromès en la cerca i gestió de projectes que faciliten el proveïment de productes i serveis en l’actual situació d’excepció. En aquest marc, de la mà de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), s’han realitzat els tràmits necessaris per a aconseguir l’autorització de la Comissió Europea per a dotar a aquestes instal·lacions d’un ús puntual com a centre logístic de proveïment per a tota la província.

En aquesta iniciativa participen els bombers forestals de la Generalitat Valenciana, que seran els encarregats de distribuir els productes entre els cossos i forces de seguretat, residències de la tercera edat, centres d’atenció a persones en situació de dependència i vulnerabilitat social de la provincial d’Alacant.

Ciudad de la Luz se convierte en centro logístico de abastecimiento sanitario ante el COVID-19                                                                Ciudad de la Luz se convierte en centro logístico de abastecimiento sanitario ante el COVID-19