• L’agenda de maig inclou webinars sobre solucions innovadores en els àmbits sanitari, financer, turístic, urbanístic i formatiu a l’entorn del post-COVID

 

(Alacant, dissabte 9 de maig de 2020).- Digital Comunitat Valenciana manté el seu compromís de formació tecnològica especialitzada amb una agenda completa de cursos online gratuïts i fòrums de debat durant els pròxims dies, que plantegen anàlisis i solucions innovadores en els àmbits sanitari, financer, turístic, urbanístic i de formació online a l’entorn del post-COVID.

L’agenda de la setmana vinent arranca amb una iniciativa de gran interès com és el webinar ‘Solucions tecnològiques per a empreses i destinacions turístiques’ post-COVID, organitzat per Districte Digital Comunitat Valenciana i Invat.tur (Institut Valencià de Tecnologies Turístiques) el pròxim 12 de maig de 2020, de 10 a 12 hores.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la col·laboració conjunta de totes dues entitats ‘Transferència de coneixement Districte Digital–Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana’, per a acostar solucions tecnològiques al sector turístic desenvolupades per empreses sota el paraigua de Districte Digital.

L’esdeveniment es realitzarà en format online i serà presentat per el secretari autonòmic de Turisme Francesc Colomer, i per Antonio Rodes, director general de Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV). Moderarà el webinar Mario Villar, director d’Intel·ligència Turística.

Solucions innovadores contra la COVID-19

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, el dia 13 de maig, a les 12.00 hores, presentaran via streaming els 41 projectes d’innovació en la lluita contra el coronavirus, que han sigut seleccionats en la recent convocatòria organitzada al costat de l’AVI #SúmateAlRetoContraElCovid-19.

En format de diàleg, i recolzats en dinàmics vídeos explicatius sobre cada projecte, Ximo Puig i Carolina Pascual aniran analitzant i comentant les iniciatives, que seran detallades per blocs: Màscares i protecció per a sanitaris, Test i PCR, Respiradors, Solucions mèdiques i farmacològiques, Desinfecció, IA i Optimització de recursos i Logística.

‘La realitat virtual en la formació online’

Finalment, els dies 14 i 15 de maig de 9 a 14 hores, Districte Digital Comunitat Valenciana ofereix una sessió doble del curs online de Simlab IT ‘La realitat virtual en la formació online’, que pretén ser una guia per a l’ensenyament online per al disseny de l’aula del futur amb els elements necessaris per a una Educació Virtual Efectiva.

El dijous 14 de maig s’abordarà una visió general de l’educació online, amb l’anàlisi de les oportunitats i reptes per a estudiants i professors, així com mites i creences, i el desenvolupament d’un sistema eficaç per a l’aprenentatge i l’ensenyament online.

El divendres 15 de maig aquest webinar afrontarà les diferents vies per a preparar i donar suport als professors digitals, la definició i aplicació d’un desenvolupament professional eficaç per a les classes online, l’avaluació i valoració de l’ensenyament online i les habilitats i característiques que hauran de reunir els nous professors digitals.

Innovació i Disseny Urbà actiu

Així mateix, els dies 18 i 19 de maig, de 09.00 a 14.00 hores, Districte Digital i Player Accelerator oferiran un nou curs online sobre ‘Innovació i Disseny Urbà’, en el qual s’abordaran diferents vies innovadores per a crear entorns actius i involucrar més a la ciutadania en l’activitat física.

Els participants podran conèixer també l’ús d’eines electròniques perquè, a través del joc, es dissenye un estil de vida més actiu, així com exemples concrets d’accions desenvolupades amb el Ministeri d’Esports de l’Aràbia Saudita, sobre ‘Com reorganitzar els esports universitaris’ i a Finlàndia amb ciutat d’Oulu, sobre ‘Com usar els esports electrònics per a ajudar els xiquets a portar una vida més activa i equilibrada’.

Finançament empreses línia COVID-19

La setmana següent, el dia 20 de maig, l’agenda comptarà amb el webinar online gratuït ‘Finançament empreses línia COVID-19’, organitzat per Districte Digital Comunitat Valenciana i Banc Sabadell, a través del seu programa BStartup. Durant aquesta trobada, s’analitzaran les facilitats que ofereix Banc Sabadell per a respondre a les necessitats de liquiditat de les empreses, en la situació motivada per la Covid-19.

L’esdeveniment es realitzarà en format online, i la presentació és a càrrec de Ángel Buigues, BStartup Advisor de Banc Sabadell i Marta Campillo, Analista d’inversions i Program Coordinator de BStartup10. En aquest fòrum, els participants podran conèixer més a fons com ha de preparar-se una empresa per a la nova realitat que es presenta, quines solucions de liquiditat ofereixen els bancs per a pal·liar la situació, i les diferents línies de suport disponibles en aquests moments (ICO, IVF Pime…).

*Per a participar en qualsevol de les jornades formatives de Districte Digital, només cal inscriure’s en l’activitat triada en el següent enllaç: https://bit.ly/2xxadPg