• L’hub tecnològic aconsegueix les 150 empreses, entre companyies instal·lades i suma la col·laboració de més de 50 institucions i organismes
  • La diversitat i les sinergies dins d’aquest ecosistema digital permeten ampliar la força dels seus integrants per a afrontar majors reptes i challenges d’àmbit internacional

Districte Digital Comunitat Valenciana s’ha consolidat com un hub tecnològic únic al Mediterrani, amb prop de 150 empreses i entitats, que inclouen a 70 empreses instal·lades en el complex i a altres 70 companyies i startups integrades com partners, al que cal sumar la col·laboració de 50 institucions i organismes de tota la Comunitat Valenciana de primer ordre.

Aquestes xifres tan redones aconseguides el mes d’abril denoten la bona marxa d’un projecte que va nàixer en 2018 impulsat des de la Generalitat Valenciana per a propiciar el canvi de model productiu cap a la nova economia en la Comunitat Valenciana. Una nova economia basada en solucions tecnològiques i d’innovació que, en l’actual context d’excepció, ha demostrat ser més necessària que mai.

Ara en mans de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, que dirigeix Carolina Pascual, i a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Districte Digital bat les seues pròpies expectatives i continua ampliant el seu catàleg d’empreses i enriquint la diversitat de la seua activitat tecnològica.

hub tecnológico único en el mediterráneo

Les companyies instal·lades estan especialitzades en el desenvolupament de solucions en els camps de la Intel·ligència Artificial, Machine learning i Deep learning; Big Data i Smart Data Business Intelligence; IoT, cloud, sensorization i smart cities; Fintech, proptech, edutech, traveltech i edtech; Infrastructure and Connectivity; Hardware Production; Software, CRM i multi-platform; Online commerce; Digital Màrqueting; Cybersecurity, Digital transformation, Gaming i Esports.

Especial importància tenen també les companyies que participen en aquest entorn digital com partners, una figura reservada per a les empreses tecnològiques consolidades i amb un èxit reconegut, que porten anys treballant pels seus objectius i creen riquesa compartint el seu talent i coneixement.

Repartides per tot el territori de la Comunitat Valenciana, ja són prop de 70 empreses partner que han vinculat la seua trajectòria a Districte Digital en l’últim any. En molts casos, presten serveis de Consultoria especialitzada en Tics, són expertes en el desenvolupament de projectes tecnològics vinculats a la Intel·ligència Artificial (IA), Big Data, Blockchain, Realitat Virtual i Realitat Augmentada, així com a l’entorn IoT; són exemples d’èxit en el disseny i desenvolupament de webs, en el camp de la publicitat digital, el desenvolupament de videojocs i els eSports.

La diversitat i les sinergies que es generen dins d’aquest ecosistema digital suposen un valor afegit i atorguen una força que permet ampliar l’horitzó de possibilitats per als seus integrants.

Com més gran és el seu teixit empresarial, també són majors els reptes, challenges i competicions que poden afrontar els seus integrants. Per això, el següent pas, ja imminent, és precisament el d’estrènyer aliances sota el paraigua de Districte Digital, per a treballar conjuntament i competir per a aconseguir les majors metes en l’àmbit internacional. Un clar exemple que en aquest cas “el tot és molt més que la suma de les seues parts”.