Les instal·lacions de l’antic complex de Ciutat de la Llum, a Alacant, on s’ubica Districte Digital Comunitat Valenciana, s’han convertit en centre logístic d’abastiment de material sanitari enfront del COVID-19. Este dimarts 7 d’abril ha arribat el primer carregament de productes de primera necessitat com a màscares, guants, ulleres i equips de protecció individual (EPIs) , entre altres efectes.

Tal com ja va anunciar recentment el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, els antics platós de Ciutat de la Llum constituïxen un espai idoni per a l’emmagatzemament del material sanitari necesario. La Conselleria d’Innovació i Societat Digital, que dirigix Carolina Pascual, s’ha compromés en la busca i gestió de projectes que faciliten l’abastiment de productes i servicis en l’actual situació d’excepció. En este marc, de la mà de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) , s’han realitzat els tràmits necessaris per a aconseguir l’autorització de la Comissió Europea per a dotar a estes instal·lacions d’un ús puntual com a centre logístic d’abastiment per a tota la província.

En esta iniciativa participen els bombers forestals de la Generalitat Valenciana, que seran els encarregats de distribuir els productes entre els cossos i forces de seguretat, residències de la tercera edat, centres d’atenció a persones en situació de dependència i vulnerabilitat social de la provincial d’Alacant.