• El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, destaca que la incubadora d’empreses associada a ESA que s’instal·larà en Districte Digital llançarà una convocatòria internacional per a seleccionar projectes que permeten afrontar episodis com la DANA del Baix Segura i Gloria.

 

Alacant, 25 de febrer de 2020.- El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, signarà pròximament un protocol d’actuació amb el Business Incubation Centre Finlan, centre associat a l’Agència Espacial Europea (ESA BIC Finlàndia), per a impulsar des d’Alacant, mitjançant una convocatòria internacional de projectes, un sistema de prevenció i gestió de catàstrofes naturals com la DANA del Baix Segura i el temporal Gloria, que la Comunitat Valenciana ha patit de manera especial en els últims mesos.

Així ho ha anunciat aquest dijous al Districte Digital després de l’acte de lliurament dels premis ‘GEN10S. Trencant la bretxa digital de gènere’, en el qual el president ha intervingut per a clausurar la trobada, organitzada entorn d’aquests guardons impulsats per Ajuda en Acció amb la col·laboració de Google.org.

En el marc de l’acord amb ESA BIC Finlàndia, segons ha avançat Ximo Puig, es farà una convocatòria internacional, o ‘challenge’, oberta a empreses emergents de tot el món, i es durà a terme un procés de selecció que permetrà atraure les empreses amb projectes més adequats a l’objectiu marcat.

Distrito Digital colabora con la Agencia Espacial Europea contra el cambio climático

 

Districte Digital dedicarà un equip qualificat al repte internacional, liderat per un responsable de projecte amb un profund coneixement dels mercats espanyols i llatinoamericans, així com dels processos d’internacionalització. La cooperació entre empreses emergents i corporacions serà un impuls per al desenvolupament de projectes innovadors en el concentrador tecnològic, o ‘hub’, de la Comunitat Valenciana.

La Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana va formalitzar el mes de desembre passat a Hèlsinki un primer protocol per a la implantació en Districte Digital d’empreses emergents associades a l’Agència Espacial Europea (ESA), que desenvoluparan solucions tecnològiques que permeten avançar en diversos projectes de l’àmbit aeroespacial. Així mateix, aquest protocol preveu la instal·lació, també en Districte Digital, d’un centre d’incubació d’empreses innovadores associat a l’ESA, que estarà especialitzat en l’emergència climàtica i la resolució dels reptes que aquesta planteja.

Com a conseqüència, s’impulsarà un gran concurs de projectes que capten l’atracció de talent de tot el món en matèria d’innovació referida a la prevenció i la gestió de catàstrofes climàtiques. La Generalitat considera que l’ESA és el soci idoni per a un projecte d’aquest calat que tindrà la culminació en els últims mesos d’enguany.

En aquest context, Districte Digital Comunitat Valenciana s’erigeix com el marc idoni per a albergar aquest ambiciós projecte i per a constituir-se com a ecosistema d’economia digital en l’epicentre tecnològic de la Comunitat Valenciana.