• Destacats especialistes com Andrés Pedreño, Andrés Torrubia o Carmen Pastor, així com exalumnes i representants de empreses capdavanteres de l’entorn digital han analitzat el potencial laboral del sector

(Alacant, dijous 30 de gener de 2020).- Districte Digital Comunitat Valenciana ha acollit aquest dijous la jornada “Nous reptes tecnològics per a l’ocupabilitat en els cicles formatius d’Informàtica» en la qual han participat un total de 450 alumnes de la província d’Alacant. Aquest jove públic ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà el potencial que les noves tecnologies ofereixen a l’hora de crear noves oportunitats laborals.  a través del testimoniatge directe de reconeguts professionals i especialistes del sector, així com d’empreses de referència en noves tecnologies i innovació digital.

Aquesta iniciativa de la Direcció General de Formació Professional (FP) i Ensenyaments de Règim Especial en col·laboració amb els IES Doctor Balmis i Sant Vicent de Sant Vicent del Raspeig d’Alacant, està dirigida a l’alumnat de 2n curs dels cicles formatius de Grau Superior en Administració de Sistemes en Xarxa, Desenvolupament d’Aplicacions Web i Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma de la província d’Alacant.

El director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, en la seua intervenció durant l’acte de benvinguda als assistents, ha remarcat que la Conselleria d’Educació “té una voluntat real i una obstinació en què la digitalització siga l’eix transversal que done sentit a la Formació Professional: una FP necessita un enfocament diferencial perquè la societat és diferencial”.

Així mateix, Gomicia ha apostat per intensificar els esforços per a aconseguir que la relació del món empresarial i formatiu “siga tan estreta que ni es note”, de manera que món de la Formació Professional s’adapte fàcilment a les necessitats de les empreses”.

D’igual manera, el director general d’FP i Ensenyaments de Règim Especial ha fet referència al projecte de Districte Digital Comunitat Valenciana, al qual ha qualificat com un “enclavament espectacular” amb “una força impressionant” que “serà vital per a la Comunitat”.

En l’acte d’inauguració també ha participat el director adjunt de Societat Projectes Temàtics (SPTCV), Rufino Selva, qui ha agraït l’esforç de totes les parts implicades –administració, empreses i centres d’ensenyament– en l’organització d’aquesta jornada, i ha animat a l’alumnat a aprofitar aquesta jornada per a millorar la seua competència professional.

“Hi ha molts estudiants i molt talent, Districte Digital és un projecte d’atracció d’empreses i de talent, i en un any, sobretot gràcies a l’esforç de les empreses, ha aconseguit que siga un nucli viu d’interaccions que permeten crear un ecosistema i que es generen moltes relacions per a crear accions com el networking d’avui, i del qual sou part principal com a futurs treballadors del sector”, ha comentat.

Distrito Digital fomenta contacto del alumnado de FPcon empresarios y referentes del sector tecnológico

Els estudiants que, de manera imminent, s’incorporaran al món laboral en el sector de la Informàtica, han pogut conèixer de primera mà com tecnologia com l’aplicada en intel·ligència artificial, el blockchain o la ciberseguretat suposen ja un vertader nínxol d’ocupació deguda a la gran demanda de personal tècnic especialitzat que aquest sector requereix en l’actualitat.

Per a acostar aquesta realitat a l’alumnat, la jornada ha comptat amb referents de la nova economia com Andrés Pedreño, co-fundador d’IT&IS i president d’AlicanTEC, Andrés Torrubia, CEO de FIXR, Inc o Carmen Pastor, directora de BAES –el Blockchain Lab de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant–, així com de destacats representants d’empreses de primer ordre en noves tecnologies i innovació digital, com Accenture, Everis, GGTech o Indra.

En el curs de les intervencions, des del sector de les empreses especialitzades en el desenvolupament tecnològic i la innovació amb presència en Districte Digital, s’ha coincidit a remarcar que la Comunitat Valenciana “pot convertir-se en el nou Califòrnia del mediterrani”.

A més, els assistents han pogut conèixer exemples reeixits d’emprenedoria, de la mà de coaches i exalumnes, i les bases per a contemplar l’autoocupació i la creació d’una empresa pròpia com una vertadera opció de treball i futur.

Podeu consultar el programa complet de la jornada en el següent enllaç:

http://bit.ly/38UB6tF