Districte Digital col·labora en la  II  edició  del curs d’intel·ligència artificial AI Saturdays que arranca el 25 de gener a Alacant

  • Tornen els AI Saturdays Alacant, una iniciativa pionera que fa accessible la Intel·ligència Artificial a qualsevol persona

Alacant, 23 de gener de 2020.- Districte Digital de la Comunitat Valenciana col·labora amb l’Associació Nacional de Big Data i Analytics (ANBAN), l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI), la Universitat d’Alacant i AlicanTEC en l’organització de la II edició del curs d’intel·ligència artificial AI Saturdays Alacant, que es desenvoluparà a partir del pròxim 25 de gener.

AI Saturdays Alacant forma part del moviment #AISaturdays, una iniciativa global sense ànim de lucre creada amb la missió de fer accessible la IA a qualsevol persona a través de projectes amb impacte social. Amb aquest enfocament, AI Saturdays ha ajudat a més de 15.000 persones a tot el món, des d’estudiants fins a professionals sènior, incloent postdoctorats i emprenedors, a utilitzar la IA per a tindre un major impacte. IA Saturdays Alicante

En la seua primera convocatòria celebrada amb èxit en Districte Digital en 2019, el IA Saturdays Alacant va comptar amb 40 participants i va despertar un gran interés, per la qual cosa enguany comptarem amb una segona edició sota el mateix esquema i paràmetres d’innovació i qualitat.

Així, el seu programa formatiu estarà compost de nou per 12 sessions que es duran a terme els dissabtes de 09.30 a 14.00 hores, en aquesta ocasió en la Universitat d’Alacant.  Al llarg del curs, els participants #AIFellows (estudiants) rebran formació específica en intel·ligència artificial, de manera col·laborativa i basada en projectes, més enllà del camí de l’educació convencional. Els continguts han sigut renovats en la part d’aprenentatge no supervisat així com en la introducció a xarxes neuronals.

Respecte al professorat, el IA Saturdays Alacant comptarà de nou amb una vintena de col·laboracions d’experts i amb alguns especialistes més en el camp de la IA que s’han unit a aquesta innovadora iniciativa.

La culminació de les sessions formatives serà l’anomenat Demo Day, on es presentaran els projectes reals d’intel·ligència artificial amb impacte social en els quals els estudiants estaran treballant durant la formació. Cal recordar que en la primera edició, l’alumnat va dissenyar un total de huit projectes que van ser exposats precisament durant aquesta última jornada denominada ‘Aplicacions Reals de Machine Learning: Demo Day’, que va incloure una taula de diàleg sobre  l’aplicació de la intel·ligència artificial en situacions reals.

Els huit projectes plantejats en 2019 van estar relacionats amb aspectes tan pràctics com el registre dels índexs de contaminació; el mesurament de l’evolució del mercat de l’Habitatge, el càlcul de les possibilitats de rebre un atac a una xarxa wifi; l’anàlisi dels sentiments a través dels missatges publicats en Twitter o de l’evolució del mercat de l’Habitatge.

Així mateix, es van desenvolupar també aplicacions de gran interés relacionades amb les funcions d’un pàncrees artificial, el diagnòstic de malalties oculars i prediccions lligades a panells solars per a autoconsum.

Metodologia

L’experiència d’aprenentatge s’estructurarà a través de dissabtes on els estudiants, dirigits per facilitadors voluntaris, aprenen les tècniques més rellevants per a construir productes reals potenciats per la intel·ligència artificial:

  • La primera meitat el curs es desenvolupa amb un enfocament de “code2learn”, on es practiquen exercicis per a aprendre les bases del Machine Learning.
  • En la segona meitat del curs, fins al dia de demostració, es desenvolupa la fase “build2learn”, on els #AIFellows construeixen un projecte amb impacte social usant IA de manera col·laborativa.
  • Finalment, en el Demo Day es durà a terme la presentació dels projectes de IA.

IA Satudays Alicante A més de les sessions oficials, aquesta experiència formativa comptarà amb l’aportació de professionals experts en la seua matèria que ajudaran a completar la formació.

Les persones interessades a participar en aquesta oportunitat formativa poden realitzar consultes i formalitzar la seua inscripció en la web del projecte http://bit.ly/2uCBcae.

Demo Day AI Saturdays València

D’altra banda, Districte Digital Comunitat Valenciana col·labora amb l’organització del Demo Day AI Saturdays València que se celebra  el pròxim 13 de febrer (en la Universitat Politècnica de València (UPV).

En aquesta trobada, els assistents podran veure el treball realitzat pels #AIFellows, els qui han desenvolupat aplicacions reals de Machine Learning centrades en serveis d’informació de l’estat de les platges, solucions de IAmobilitat, eines ajustades a les necessitats de persones invidents, vinculades al diagnòstic de lesions en la pell i fins i tot al servei de prevenció i control de fuites d’aigua en la llar.