Distrito Digital Comunitat Valenciana ha emprés una línia de col·laboració amb l’Organització Mundial del Turisme (OMT) per a treballar conjuntament en el desenvolupament d’idees i reptes en el camp de la innovació que estan cridats a liderar la transformació del sector.

Fruit d’aquesta col·laboració, Distrito Digital participa el dia 20 de gener en l’organització i presentació de la final de la 2a edició de la UNWTO Tourism Startup Competition (Competició de Startups de Turisme) que se celebra a Madrid. Es tracta de un dels programes impulsats pel hub global d’innovació en turisme Wakalua, dins de la seua estratègia per a identificar les startups més disruptives i escalar l’ecosistema d’innovació en turisme a nivell mundial, en el qual s’integren ja més de 3.000 startups de 140 països.

 

omt_unwto_startups_competition

 

La OMT és la primera organització internacional amb la qual Distrito Digital ha posat en marxa un projecte de col·laboració directa, a la qual seguiran altres organismes amb els quals ja s’han iniciat converses. Sobre la base d’aquesta línia de col·laboració amb la OMT, Distrito Digital forma part del Jurat de la 2a edició de la competició de startups de Turisme, i s’encarregarà de fer lliurament del guardó d’una de les sis categories del certamen, el corresponent a Smart Destinations.

Aquesta categoria comprén les idees que milloren la sostenibilitat i la rendibilitat d’una destinació des d’una perspectiva econòmica, ambiental i sociocultural, amb tecnologia que promou la innovació i l’accessibilitat en un món cada vegada més globalitzat.

Les dues startups que han arribat a la fase final en Smart Destinations són:

Road.travel (Rússia): una plataforma social de planificació i reserva de viatges en línia per a viatges per carretera amb una estratègia d’integració per a vehicles connectats i autònoms.

Visualfy (Espanya): creadora d’un pioner algorisme de reconeixement de so únic, capaç d’emular el sentit de l’oïda, per a identificar sons rellevants que es tradueix en alertes visuals i sensorials personalitzades per a qualsevol dispositiu.