• Aquesta trobada facilitarà l’aliança de startups i entitats financeres per a atraure nous projectes que s’integren en l’ecosistema de Distrito Digital

 

Distrito Digital Comunitat Valenciana organitzarà el primer Bootcamp Blockchain & Fintech Accelerator @ Alacant, que es desenvoluparà del 23 al 25 de març en el complex digital amb la participació de les principals startups finsurtech nacionals i internacionals i de múltiples bancs i companyies d’assegurances.

Conscient de la importància creixent del sector «fintech», –terme que fusiona les finances i la tecnologia referit a les empreses que són intermediàries en el sector bancari–, Distrito Digital ha realitzat una destacada aposta per a impulsar i promoure una trobada de primer ordre dirigit a atraure al millor talent i donar suport al desenvolupament de negocis tecnològics perquè se sumen a l’ambiciós ecosistema d’innovació.

Per a això, Distrito Digital en aquesta ocasió comptarà amb els serveis de Nestholma, empresa altament especialitzada en el sector, que recentment ha resultat adjudicatària, per concurs públic, del contracte per a la posada en marxa i desenvolupament d’aquest destacat esdeveniment.

Distrito Digital foro y eventos

L’organització de l’anomenat Blockchain& Fintech Accelerator @ Alacant  arranca amb una fase prèvia d’inscripció de les startups interessades, –que actualment es troba oberta–, així com la realització de tallers entre Nestholma i les entitats financeres interessades a participar en aquesta trobada. (Les pàgines web per a les sol·licituds estan obertes en spain.blockchainfintechaccelerator.com).

D’acord amb les necessitats dels bancs i les companyies d’assegurances, es realitzarà una selecció d’entre 20 i 30 startups durant el mes de febrer, que comptaran amb el degut suport d’entrenadors i mentors de l’organització per al ple aprofitament de l’esdeveniment.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

El Bootcamp pròpiament dit arrancarà el dia 23 de març, amb un primer acte obert i una àmplia sessió de treball dedicada a connectar als diferents participants en un ecosistema singular que els permeta conéixer-se entre si, analitzar l’abast de l’activitat de cada startup, així com les possibilitats d’implementar els seus respectius models de negoci.

El 24 de març comptarà amb tallers interactius en els quals els assistents podran definir les possibles col·laboracions, abordar les propostes de valor conjuntes, conéixer els projectes pilote més atractius, etc… Així mateix, aquesta jornada s’enfocarà en els models de col·laboració, la negociació d’associacions, les vies de finançament alternatives (preparació per a STO), el pilotatge i anàlisis efectives, i la gestió de projectes d’innovació, entre altres aspectes.

Finalment, el 25 de març, les startups i entitats financeres concretaran les seues aliances de treball conjunt, i tancaran la trobada amb una sessió oberta en la qual s’accentuarà la interacció de tots els components de l’ecosistema a Alacant.

El programa contempla a més un dia extra per a possibles reunions, el dia 26 de març, que permeten ultimar les aliances, tot això amb l’objectiu que, les startups seleccionades disposen del suport de les institucions financeres per a començar a treballar i a col·laborar a l’entorn de l’ecosistema impulsat per Distrito Digital Comunitat Valenciana.

Antonio Rodes, director general de D. Digital ha ressaltat “la importància de desenvolupar projectes que des de l’Economia Digital aporten millores en la modernització del teixit productiu tradicional”. “En aquest sentit –ha remarcat–, resulta molt important fomentar desenvolupaments en l’àmbit de les Fintech i Insurtech des d’empreses del D. Digital”. Referent a això, a més ha valorat la col·laboració de Nestholma, empresa instal·lada en el Distrito Digital “que té una gran experiència en el sector, especialment als països nòrdics, i que servirà d’atracció d’empreses especialitzades al D. Digital”.

Per part seua, Daniel Collado Ruiz, CEO de Nestholma, ha remarcat que “Espanya té un sector financer fort i brillants programes de col·laboració. Aquest context fa que Espanya siga una excel·lent ubicació per al primer bootcamp, de manera que estem entusiasmats d’ajudar les institucions financeres a ser pioneres”.

Així mateix, segons ha afegit Daniel Collado Ruiz, “el sector global de fintech ha madurat molt en els últims anys i també les tecnologies darrere de les companyies Fintech.  Això fa que aquest tipus de programes específics siga factible ara”.

L’empresa Nestholma és experta en col·laboració efectiva entre institucions financeres i startups i compta amb experiència en 28 programes similars duts a terme en més de 10 països. Aquest primer bootcamp a Alacant, d’aquesta manera, entra a formar part del programa global Blockchain & Fintech Accelerator de Nestholma, que inclourà uns altres bootcamps a tot el món.