Més de 70 professionals de la Medicina analitzen en Districte Digital la importància de la tecnologia en els processos quirúrgics

Districte Digital ha acollit durant dues jornades l’I Fòrum de Cirurgia Digital. Una cita formativa, que el hub tecnològic ha organitzat al costat de Avamed Synergy i en la qual s’han donat cita ponents de renom a nivell nacional i internacional. Un espai de diàleg en el qual, a través de diferents conferències, ponents i participants han posat en comú els avanços que suposa la digitalització en un sector tan important per a la societat com és la Medicina. A la cita, han acudit més de setanta professionals entre els quals destaquen caps de servei, cirurgians, radiòlegs i sobretot molts alumnes d’Enginyeria Biomèdica, un indicador que mostra l’interés que l’àmbit acadèmic té per aquests avanços que ja són present, però que es magnificaran en el futur i que compondran els processos mèdics en els pròxims anys.

Al llarg de les dues jornades de realització i dins del programa de ponents ha destacat la presència del Dr. Juan Ángel Fernández, cap de la unitat de sarcomes de l’Hospital Universitari Verge de la Arrixaca de Múrcia qui ha abordat la planificació quirúrgica en casos complexos al costat del Dr. Luis De Miguel, neurocirurgià de l’hospital Carlos Haya de Màlaga, que ha tractat els avanços tecnològics en neurocirurgia.

La unió entre universitat, empresa i hospital, també s’ha analitzat de la mà del Dr. Daniel Ruiz Fernández responsable del grau en Enginyeria Biomèdica de la Universitat d’Alacant i coordinador de l’assignatura de Telemedicina i Teleassistència. Al costat d’ell, Sr. Mauricio Toro, Ceo de Techfit Digytal Surgery de Florida, els Estats Units i el Dr. Luis Miguel Redondo de l’Hospital Riu Hortega de Valladolid, han realitzat una valoració sobre el nou tàndem de salut per a la sanitat espanyola.

Però sens dubte, la parada més important s’ha realitzat en l’anàlisi de la digitalització i les tècniques quirúrgiques dues qüestions crucials en aquesta cita formativa i en el present de la Medicina. El Dr. Jhon Jairo Osorio des de Medellín, Colòmbia i el Dr. Alejandro León de l’Hospital Clínic de Valladolid han exposat la seua experiència amb casos maxil·lofacials i traumatològics, exemples a través dels quals han ressaltat la importància que té la interpretació i el posprocesado digital de la prova diagnòstica. Aquests dos avanços permeten analitzar de forma exhaustiva el procés o intervenció quirúrgica que es portarà en un pacient en concret i valorar de forma prèvia tots els imprevistos que poden sorgir i així planificar l’operació perquè aquesta siga completament reeixida. Tal com han explicat tots dos professionals, d’aquesta forma s’escurcen temps, s’eliminen les segones operacions i sobretot s’estalvien costos.

Finalment Sr. Juan Sausol, CEO de Upicus, empresa desenvolupadora de programari, al costat de Lucas Díez, CEO de Avamed Synergy, consultora de planificació quirúrgica, totes dues signatures instal·lades en Districte Digital per al desenvolupament de projectes d’I+D+i, han posat de manifest la rellevància de les TIC en el sector salut i l’aplicació en els fluxos de treball actuals, on cirurgians, radiòlegs i enginyers biomèdics poden treballar en ell sense importar barreres espacials, avançant significativament els temps i la qualitat de la planificació de cirurgies. Els ponents han coincidit que, aquestes qüestions són de gran rellevància en l’època actual i que, encara que aquests avanços tecnològics estan lligats al factor econòmic per a la seua implantació, han d’expandir-se i sobretot ha de donar-se a conéixer la seua efectivitat i els avantatges que porten aparellades perquè siguen un aspecte més de present que de futur.

El director general de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, Antonio Rodes ha indicat que “acollir iniciatives d’aquest tipus és sens dubte un impuls per al hub tecnològic; posar sobre la taula qüestiones tan importants com la digitalització en el camp de la Medicina és reafirmar l’objectiu per al qual Districte Digital ha sigut posat en marxa pel Consell, que no és un altre que apostar per la tecnologia, la innovació i la seua implantació en totes les matèries”. Ha destacat que “veure els processos d’anàlisis que la tecnologia permet és sorprenent, imatges en 3D que reflecteixen amb total exactitud qualsevol part del cos o procés quirúrgic, són grans passos perquè la Medicina continue prosperant i la ciutadania es beneficie de totes les millores que això comporta”. Rodes ha puntualitzat que “estem oberts al fet que Districte Digital siga un lloc en el qual nasquen aquest tipus d’iniciatives, ja que la formació és una de les millors vies de creixement, tant per al projecte, com per a tots els professionals que es nodreixen en cadascun d’aquests cursos i jornades”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019-10-14T13:58:49+02:00Setembre 20th, 2019|