Districte Digital organitza la primera edició de l’AI Saturdays València sobre Intel·ligència Artificial

El Districte Digital de la Comunitat Valenciana inicia la seua activitat a València amb la posada en marxa del curs d’intel·ligència artificial AI Saturdays. Una convocatòria formativa que e el hub tecnològic organitza amb l’Associació Nacional de Big Data i Analytics (ANBAN) i l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI). Després de l’èxit de la primera edició a Alacant arriba a la capital valenciana aquest curs per a abordar el concepte d’intel·ligència artificial, que és ja un eix principal en el camí de la innovació. Aquestes sessions informatives sense ànim de lucre tenen com a objectiu capacitar als participants perquè aprenguen intel·ligència artificial de forma col·laborativa i basada en projectes, més enllà del camí de l’educació convencional.

AI Saturdays València forma part del moviment #AISaturdays, una iniciativa mundial amb la missió de fer accessible la intel·ligència artificial (IA) a qualsevol persona, mitjançant comunitats i cursos presencials on es realitzen projectes amb impacte social de forma col·laborativa.

El vertader valor de la iniciativa radica a crear una comunitat de persones apassionades que aprenguen i realitzen projectes al mateix temps. D’aquesta forma, la comunitat global dóna suport a cada ciutat a complir els seus objectius i genera un ecosistema que combina persones i organitzacions per a aprendre i crear aplicacions d’intel·ligència artificial.

L’experiència d’aprenentatge s’estructura a través de 12 dissabtes on els #AIFellows (estudiants), dirigits per facilitadors voluntaris, aprenen les tècniques més rellevants per a construir productes reals potenciats per la intel·ligència artificial. Durant la primera meitat del curs se segueix un enfocament de “code2learn”, on es realitzen exercicis per a aprendre les bases del Machine Learning i el Deep Learning. En la segona meitat del curs, els #AIFellows emprenen la fase “build2learn” en la qual construeixen un projecte amb impacte social usant IA de forma col·laborativa.

El director general de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, ha indicat que “Districte Digital, tal com va afirmar el president Ximo Puig en la presentació del projecte, ha d’expandir-se a tota la Comunitat Valenciana i ha d’arribar a tots els municipis i ciutats perquè aqueix serà un dels indicatius del seu èxit”. Rodes ha puntualitzat, a més, que “amb la posada en marxa d’aquest curs, Districte Digital inicia la seua activitat a València i, sobretot, continua amb la seua aposta per la formació en matèria de tecnologia i innovació, un dels pilars més important perquè els professionals cresquen i desenvolupen grans projectes com els que estic segur eixiran d’aquest curs”.

Finalment, en el DemoDay (obert al públic) es presenten els projectes d’intel·ligència artificial. Amb aquest enfocament, AI Saturdays ha ajudat a més de 15.000 persones, des d’estudiants fins a professionals sènior, incloent postdoctorados i emprenedors, a utilitzar la IA per a tindre un major impacte.

En el programa formatiu d’AI Saturdays es pot comptar amb personal expert en Intel·ligència Artificial de ITI, aportant el coneixement i experiència adquirit en el desenvolupament de projectes amb empreses amb tecnologies basades en intel·ligència artificial.

Al Saturdays València es desenvoluparà en les instal·lacions de l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI), durant 12 dissabtes de 9.00 a 14.00 hores. La cita donarà començament el 28 de setembre i es clausurarà amb el Demo Day el mes vinent de febrer.

 

 

2019-10-14T13:54:59+02:00Setembre 19th, 2019|