Districte Digital i l’Associació Nacional de Big Data conclouen el cicle de formació Saturdays AI, una iniciativa global sense ànim de lucre que té la missió de fer accessible la Intel·ligència Artificial a qualsevol persona, mitjançant comunitats i cursos presencials i que van iniciar el passat 13 d’abril. Unes jornades teòric-pràctiques en les quals quaranta alumnes han pogut aprendre, de forma col·laborativa i mitjançant l’elaboració de projectes, la magnitud d’aquests conceptes de futur que cada vegada més es fan presents en molts dels processos de la vida quotidiana.

Per a això, el Districte Digital de la Comunitat Valenciana acull el pròxim 11 de juliol a les 18.30 hores l’esdeveniment “Aplicacions Reals de Machine Learning: Demo Day. AI Saturdays Alacant”. En aquesta jornada els alumnes presentaran els projectes en els quals han treballat durant els dotze dissabtes que ha durat l’aprenentatge. Els nou projectes, focalitzats en diferents matèries, estan dissenyats per a una aplicació real en diverses qüestions, algunes d’elles ja planificades per a poder implantar-se en un futur pròxim. Entre les més rellevants destaquen algunes que possibilitaran mesurar els índexs de contaminació, ressenyar la probabilitat que un pacient té de quedar ingressat quan acudeix a urgències, mesurar els sentiments a través dels missatges publicats en Twitter, analitzar l’evolució del mercat de l’habitatge o preveure un atac a una xarxa wifi. El codi de tots els projectes serà públic i estarà a la disposició de qualsevol usuari en diferents repositoris web.

Tant el curs com l’esdeveniment, ha sigut organitzat pel Districte Digital de la Comunitat Valenciana i l’Associació Nacional de Big Data i Analytics (ANBAN), en col·laboració amb l’associació d’empreses tecnològiques de la província d’Alacant (AlicanTEC), i ha comptat amb la presència de grans professionals del maneig de les dades i del Machine Learning com a voluntaris i formadors, entre els quals es troben Pedro Pérez García, Lorenzo Martínez, Juan José García, Alex Belchí, Daniel Gutiérrez i Natalia Gavaldá.

A més, en aquesta jornada es durà a terme una taula de diàleg referent a l’aplicació de la intel·ligència artificial en situacions reals que al seu torn estarà moderada pel director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, Antonio Rodes en la qual participaran Aurelia Bustos, Cofounder & CTO en Medbravo, Medical Oncologist and Data Scientist, Juan José García, president ANBAN i Pedro Pérez García, Lead AI Saturdays Alacant.

Per la seua part el director general de la Societat Projectes, Antonio Rodes ha destacat la gran importància d’aquestes jornades “que la teoria es plasme en projectes reals que a més tenen una aplicació en processos de la vida quotidiana i que reportaran millores en un futur pròxim és el millor resultat d’aquest programa formatiu”. D’altra banda, Rodes ha incidit en “la gran aposta que la Generalitat Valenciana ha realitzat amb la posada en marxa del Districte Digital, així com amb el suport de tota l’acció formativa que es duu a terme les seues seus per a ampliar els coneixements en matèria tecnològica i d’innovació i potenciar així aquest model econòmic que camina cap al futur”.